/Covasna/Doctor

Doctor în Covasna

Un doctor este o persoană care menține sau restabilește sănătatea persoanelor din jur cu ajutorul cunoștințelor sale din domeniul medicinei. Este cel care știe cum să pună un diagnostic foarte corect, care știe cum să trateze maladiile, afecțiunile sau rănile, durerile sau alte condiții.

Asta se face ascultând pacientul, înțelegând problema, apoi folsindu-se de expertiza sa științifică pentru a ști mai bine cum să trateze cel mai bine maladia sau durerile. Există un tip de doctor specific pentru aproape toate principalele sisteme din corpul uman.

Un doctor se poate găsi în mai multe stabilimente, de la cabinetele private, până la spitale. Este o persoană respectată care ajută mereu oamenii, o persoană înțelegătoare, care este mereu gata să dea tot ce are mai bun pentru a-i ajuta pe cei bolnavi.

Covasna este un județ situat în sud-estul Transilvaniei, în zona centrală a României. Reședința este municipiul Sfântu Gheorghe. Teritoriul face parte din – cu excepția sudului județului -din Ținutul Secuiesc care este o regiune etnografică și istorică ocupată de secuii maghiari.

O mare parte din relief este constituită din munții din grupul Carpaților Orientali. Majoritatea localităților sunt situate în văile și depresiunile situate de-a lungul a diferitelor râuri care traversează județul. Principalul râu este Oltul. De-a lungul malului Oltului se află Sfântul Gheorghe.

În est, Covasna se învecinează cu județele Vrancea și Bacău, la sud-est cu Buzău, la sud-vest cu Brașov și la nord cu Harghita.

Covasna are o climă moderată, cu ierni geroase și veri călduroase.