/Constanta/Oftalmolog

Oftalmolog în Constanta

Încă de la cea mai fragedă vârstă, ochii noștri trebuie să facă obiectul atenției medicilor. De-a lungul timpului, vederea se modifică și odată cu înaintarea în vârstă este necesar să se facă un bilanț regulat pentru a se detecta o miopie sau alte probleme legate de vedere.

Oftalmologul este cel care va trata ansamblul afecțiunilor ochilor, pleoapelor, dar și a căilor lacrimale. Dar care și asigură corectarea problemelor legate de vedere. În același timp, poate prescrie ochelari corectori adaptați miopiei, dar poate trata sau detecta și problemele legate de cataractă sau glaucom.

Constanța este un județ din Dobrogea. Orașul reședință de județ este Constanța. Județul posedă o graniță internațională cu Bulgaria la sud. La vest este limitat Dunăre care separă județele Călărași, Ialomița și Brăila. La nord se învecinează cu județul Tulcea. La est limita sa este domeniul public maritim al Mării Negre.

În județul Constanța predomină relieful de podiș cu o altitudine redusă, sub 200 de metri. Litoralul Mării Negre este alcătuit la nord din cordoane de nisip care separă marea de lacuri iar în sud se remarcă o faleză mai abruptă, alcătuită din calcare și loess cu înălțimi cuprinse între 15-30 de metri.

Județul Constanța este caracterizat de un climat temperat continental, influențat de poziția geografică, între Dunăre și Marea Neagră.