/Braila/Gradinita

Gradinita în Braila

Grădinița este o etapă esențială atunci când vine vorba despre parcursul elevilor pentru a se garanta reușita lor școlară. Misiunea principală este de a trezi copiilor dorința de a învăța sau de a merge mai târziu la școală pentru a învăța, a se afirma și a-și dezvolta personalitatea.

Grădinița este în același timp, locul unde copiii vor învăța cum să se comporte în colectivitate. Își vor dezvolta limbajul oral, vor începe să învețe să scrie, numerele și vor dobândi o mulțime de alte competențe. Vor învăța jucându-se, gândindu-se și rezolvând unele probleme, exersând, memorând și memorizând.

Brăila este un județ situat în regiunea istorică Muntenia. La nord se învecinează cu județele Galați și Vrancea, la est cu județul Tulcea, la vest cu județul Buzău și la sud cu județele Ialomița și Constanța.

Județul Brăila este amplasat în estul țării, în Câmpia Română. Reședința de județ este municipiul Brăila, la o distanță de aproximativ 200 de kilometri de București.

Chiar dacă Brăila este dominat de câmpie, relieful județului Brăila este interesant și divers. Fluviul Dunărea și râurile care străbat teritoriul județului au o importanță deosebită în desfășurarea reliefului. Apropierea de mare și de capitală înlesnește legăturile cu întreaga țară dar și cu Europa. Toate aceste elemente conferă județului Brăila accesibilitate și deschiderea către întreaga țară.