/Botosani/Doctor

Doctor în Botosani

Un doctor este o persoană care menține sau restabilește sănătatea persoanelor din jur cu ajutorul cunoștințelor sale din domeniul medicinei. Este cel care știe cum să pună un diagnostic foarte corect, care știe cum să trateze maladiile, afecțiunile sau rănile, durerile sau alte condiții.

Asta se face ascultând pacientul, înțelegând problema, apoi folsindu-se de expertiza sa științifică pentru a ști mai bine cum să trateze cel mai bine maladia sau durerile. Există un tip de doctor specific pentru aproape toate principalele sisteme din corpul uman.

Un doctor se poate găsi în mai multe stabilimente, de la cabinetele private, până la spitale. Este o persoană respectată care ajută mereu oamenii, o persoană înțelegătoare, care este mereu gata să dea tot ce are mai bun pentru a-i ajuta pe cei bolnavi.

Botoșani este un județ din nordul Moldovei. Botoșani se învecinează cu Cernăuți din Ucraina și la est se învecinează cu raioanele Rîșcani, Edineț, Briceni și Glodeni din Republica Moldova, la sud se învecinează cu județul Iași și la vest cu județul Suceava.

Principalul oraș și centrul administrativ al județului este municipiul Botoșani. Principalele ape curgătoare din județul Botoșani sunt Siret, Prut, Jujia, Bașeu. Județul este alcătuit din 2 municipii, 5 orașe și 71 de comune. Relieful este preodminant deluros.

Clima din județul Botoșani este temperat-continentală. Din numeroasele iazuri care conferă o frumusețe aparte județului amintim Drăcșani, Negreni, Hănești sau Mileanca.