/Bistrita nasaud/Scoala

Scoala în Bistrita nasaud

Oamenii au mai multe posibilități atunci când vine vorba despre a se realiza în viață: unii pot deveni cântăreți când au fost descoperiți la un casting, jucători profesioniști de fotbal după ce au trecut prin probe riguroase sau dansatori profesioniști după ani de antrenament. Dar, pentru majoritatea persoanelor destinul este corelat de parcursul de la școală.

Școala este prima ocazie structurată pentru copii de a lega unele relații de prietenie, dar și de a învăța anumite valori, morală și mijloace de a rezolva probleme. Cu cât vor învăța mai mult și mai bine la școală, cu atât vor câștiga mai multe competențe.

Frecventarea școlii este un lucru care ne ajută să învățăm cine suntem, în cine credem și ce rol jucăm în această lume.

Bistrița-Năsăud este un județ situat în Transilvania. Este un județ înființat în anul 1968, odată cu reorganizarea teritorială a regiunii Cluj. Reședința și centru cultural totodată este municipiul Bistrița. Din punct de vedere administrativ județul este alcătuit dintr-un municipiu, 4 orașe și 59 de comune cu 232 de sate.

Județul Bistrița-Năsăud se învecinează cu județele Cluj la vest, cu Maramureș la nord, cu Suceava la est și cu Mureș la sud.

Din punctul de vedere al climei judeţul Bistriţa-Năsăud este încadrat în zona continental moderată. Județul înglobează zona de contact a Carpaţilor Orientali cu Podişul Transilvaniei, respectiv cu bazinul superior al Someşului Mare cu afluenţii săi.