/Bihor/Universitate

Universitate în Bihor

Intrarea la universitate este o etapă care te va ajuta sau îți va permite să îți concretizezi parcursul profesional. Astfel că, universitatea este un ciclu superior la care foarte multe persoane visează. După ce ai obținut Bacalaureatul, se recomandă să alegi și studiile universitare pentru a vedea ce impact au acestea asupra vieții tale. Te poți bucura de o mulțime de atuuri la care nu te-ai gândit până acum.

Universitatea este ca un sat mai mic. Ai restaurante sau cantine la dispoziție ta, biblioteacă, dar și o mulțime de alte locuri de descoperit. Vei obține aici o mulțime de beneficii și de avantaje, facilități sau oportunități, de mare ajutor în parcursul tău.

Vei deveni în același timp și mai autonom, vei găsi foarte multe persoane diferite, poate vei avea timp și să lucrezi.

Bihor este un judet situat in partea de vest a tarii, la granita cu Ungaria, in regiunea istorica Crisana. Resedinta de judet este la Oradea.

Bihor este limitrof cu Ungaria la vest, la doar 100 de kilometri distanta. Este marginit la nord de judetul Satu-Mare, la est de judetul Salaj si Cluj, la sud-est de judetul Alba si la sud de judetul Arad. Judetul Bihor beneficiaza de un relief diversificat. In partea de vest se afla Campia de Vest. Aproape de Oradea pornesc Dealurile de Vest si la est de judetele Salaj, Cluj si Alba sunt Carpatii Occidentali, Muntii Apuseni si Muntii Padurea Craiului.

Clima este temperat continentala cu ierni blande si veri calduroase. Raurile principale ale Bihorului sunt Crisul Repede, Crisul Negru si Barcau cu afluentii lor.