/Bacau/Spital

Spital în Bacau

Un spital este o instituție în care se oferă îngrijiri sau în care un personal mai calificat se poate ocupa de persoanele bolnave sau de victimele unor traumatisme prea complexe pentru a fi tratate acasă sau la cabinetul unui medic.

Cei care lucrează la un spital sunt profesioniști dedicați care vin în ajutorul persoanelor a căror sănătate este în pericol. Oferă cele mai bune îngrijiri sau servicii pentru ca toți bolnavii să se simtă mai bine sau ca persoanele în pericol să aibă o mai bună situație.

Munca depusă aici este mereu o muncă în echipă și de relații umane, uneori depunând împreună eforturi uriașe pentru a se salva vieți. Aparatele sunt cele mai performante, condițiile cele mai bune și personalul este extrem de amabil.

Județul Bacău este situat în partea orientală a României și a Moldovei. Este transfrontalier cu județele Neamț la nord, cu Vrancea la sud, cu Harghita și Covasna la vest și cu Vaslui la est.

Reședința este la Bacău. Principalele cursuri de apă care îl străbat sunt Bistrița, Siret, Trotuș și Zeletin. Ocupă aproximativ 2,8% din suprafața României. Are un relief variat, prezintă o distribuție egală a munților, dealurilor, platourilor și câmpiilor. Este alcătuit din trei municipii (Bacău, Onești, Moinești), cinci orașe (Buhuși, Dărmănești, Comănești, Slănic-Moldova și Târgu-Ocna) și un număr de 85 de comune.

Județul Bacău adăpostește 23 de arii naturale protejate.