/Bacau/Oftalmolog

Oftalmolog în Bacau

Încă de la cea mai fragedă vârstă, ochii noștri trebuie să facă obiectul atenției medicilor. De-a lungul timpului, vederea se modifică și odată cu înaintarea în vârstă este necesar să se facă un bilanț regulat pentru a se detecta o miopie sau alte probleme legate de vedere.

Oftalmologul este cel care va trata ansamblul afecțiunilor ochilor, pleoapelor, dar și a căilor lacrimale. Dar care și asigură corectarea problemelor legate de vedere. În același timp, poate prescrie ochelari corectori adaptați miopiei, dar poate trata sau detecta și problemele legate de cataractă sau glaucom.

Județul Bacău este situat în partea orientală a României și a Moldovei. Este transfrontalier cu județele Neamț la nord, cu Vrancea la sud, cu Harghita și Covasna la vest și cu Vaslui la est.

Reședința este la Bacău. Principalele cursuri de apă care îl străbat sunt Bistrița, Siret, Trotuș și Zeletin. Ocupă aproximativ 2,8% din suprafața României. Are un relief variat, prezintă o distribuție egală a munților, dealurilor, platourilor și câmpiilor. Este alcătuit din trei municipii (Bacău, Onești, Moinești), cinci orașe (Buhuși, Dărmănești, Comănești, Slănic-Moldova și Târgu-Ocna) și un număr de 85 de comune.

Județul Bacău adăpostește 23 de arii naturale protejate.