/Arad/Scoala

Scoala în Arad

Oamenii au mai multe posibilități atunci când vine vorba despre a se realiza în viață: unii pot deveni cântăreți când au fost descoperiți la un casting, jucători profesioniști de fotbal după ce au trecut prin probe riguroase sau dansatori profesioniști după ani de antrenament. Dar, pentru majoritatea persoanelor destinul este corelat de parcursul de la școală.

Școala este prima ocazie structurată pentru copii de a lega unele relații de prietenie, dar și de a învăța anumite valori, morală și mijloace de a rezolva probleme. Cu cât vor învăța mai mult și mai bine la școală, cu atât vor câștiga mai multe competențe.

Frecventarea școlii este un lucru care ne ajută să învățăm cine suntem, în cine credem și ce rol jucăm în această lume.

Arad este un județ din vestul României, situat în Câmpia înaltă a Aradului, la 30 de kilometri distanță de Munții Zarand. Județul Arad este traversat de la est la vest de râul Mureș.

Județul Arad se învecinează cu: județul Bihor la nord și la nord-est, cu județul Alba la est, cu Hunedoara la sud-est, cu județul Timiș la sud și cu Ungaria în partea de vest.

Clima din județul Arad este preponderent continental-moderată, media temperaturilor oscilând în inetrvalul de 11 grade în zona de câmpie și 8 grade în zona de munte. Țara Zarandului este una din cele mai renumite zone etnografice de la noi din țară, unde sunt conservate piese de mare valoare și originalitate.

Rețeaua hidrografică este reprezentată de râul Mureș cu afluenții lui, Crișul Alb dar și unele râuri ce fac parte din rețeaua hidrografică a Crișului Negru. Principalele lacuri sunt Tauț și Cladova.