/Arad/Psihiatru

Psihiatru în Arad

Psihiatrul este cel care se interesează cu privire la diagnosticarea și tratarea maladiilor mentale. Patologiile psihiatrice rezultă de la diferiți factori și pot să aibă consecințe majore.

Rolul său este de a stabili un diagnostic, pornind de la o evaluare completă. În funcție de diagnostic, psihiatrul va trata maladia mentală sau va coordona tratamentul de dat pacientului.

Cu alte cuvinte, psihiatrul este un medic. Va consulta pacienții, în urma analizelor va pune un diagnostic și va prescrie un tratament. Va trata pe termen limitat pacienții, până la dispariția simptomelor și va susține medicamentos persoanele pentru a se putea schimba pe plan mental, emoțional și comportamental.

Arad este un județ din vestul României, situat în Câmpia înaltă a Aradului, la 30 de kilometri distanță de Munții Zarand. Județul Arad este traversat de la est la vest de râul Mureș.

Județul Arad se învecinează cu: județul Bihor la nord și la nord-est, cu județul Alba la est, cu Hunedoara la sud-est, cu județul Timiș la sud și cu Ungaria în partea de vest.

Clima din județul Arad este preponderent continental-moderată, media temperaturilor oscilând în inetrvalul de 11 grade în zona de câmpie și 8 grade în zona de munte. Țara Zarandului este una din cele mai renumite zone etnografice de la noi din țară, unde sunt conservate piese de mare valoare și originalitate.

Rețeaua hidrografică este reprezentată de râul Mureș cu afluenții lui, Crișul Alb dar și unele râuri ce fac parte din rețeaua hidrografică a Crișului Negru. Principalele lacuri sunt Tauț și Cladova.