/Arad/Biblioteca

Biblioteca în Arad

Studenți, pasionați de lectură, freelanceri care lucrează, profesioniști care se pregătesc pentru o prezentare... cu toții au un numitor comun. Este vorba despre bibliotecă.

Biblioteca este un mediu unde se vehiculează gustul pentru lectură. Un mediu calm, liniștit, unde poți savura în liniște cartea preferată, un ziar sau o revistă. Și asta în cel mai frumos mediu, deoarece biblioteca poate să fie și locul unde se întâlnesc oamenii.

Poți profita de cele mai vechi cărți, dar și de cele mai actuale, grație celui mai vast catalog. În plus, poți admira și cea mai frumoasă arhitectură, deoarece pe lângă conținutul său cultural biblioteca are un interes și din punct de vedere arhitectural.

Arad este un județ din vestul României, situat în Câmpia înaltă a Aradului, la 30 de kilometri distanță de Munții Zarand. Județul Arad este traversat de la est la vest de râul Mureș.

Județul Arad se învecinează cu: județul Bihor la nord și la nord-est, cu județul Alba la est, cu Hunedoara la sud-est, cu județul Timiș la sud și cu Ungaria în partea de vest.

Clima din județul Arad este preponderent continental-moderată, media temperaturilor oscilând în inetrvalul de 11 grade în zona de câmpie și 8 grade în zona de munte. Țara Zarandului este una din cele mai renumite zone etnografice de la noi din țară, unde sunt conservate piese de mare valoare și originalitate.

Rețeaua hidrografică este reprezentată de râul Mureș cu afluenții lui, Crișul Alb dar și unele râuri ce fac parte din rețeaua hidrografică a Crișului Negru. Principalele lacuri sunt Tauț și Cladova.