/Alba/Spital

Spital în Alba

Un spital este o instituție în care se oferă îngrijiri sau în care un personal mai calificat se poate ocupa de persoanele bolnave sau de victimele unor traumatisme prea complexe pentru a fi tratate acasă sau la cabinetul unui medic.

Cei care lucrează la un spital sunt profesioniști dedicați care vin în ajutorul persoanelor a căror sănătate este în pericol. Oferă cele mai bune îngrijiri sau servicii pentru ca toți bolnavii să se simtă mai bine sau ca persoanele în pericol să aibă o mai bună situație.

Munca depusă aici este mereu o muncă în echipă și de relații umane, uneori depunând împreună eforturi uriașe pentru a se salva vieți. Aparatele sunt cele mai performante, condițiile cele mai bune și personalul este extrem de amabil.

Județul Alba este un județ situat în Transilvania cu reședința de județ la Alba-Iulia.

Se învecinează cu județele Hunedoara, Bihor și Arad la vest, cu județul Cluj la nord, cu județul Mureș la est, cu județul Sibiu la sud-est și cu județul Vâlcea la sud.

În județul Alba predomină regiunile înalte de podiș, de deal și de munte. Rețeaua hidrografică a județului Alba este alcătuită din cursul mijlociu al Mureșului. Zona de podiș este alcătuită din Podișul Târnavelor și Podișul Secașelor. În partea de vest se află Valea Sebeșului și o mică parte din Munții Cindrei. Nordul și nord-vestul județului este sunt străjuite de Munții Bihor și Muntele Mare.