/Alba/Doctor

Doctor în Alba

Un doctor este o persoană care menține sau restabilește sănătatea persoanelor din jur cu ajutorul cunoștințelor sale din domeniul medicinei. Este cel care știe cum să pună un diagnostic foarte corect, care știe cum să trateze maladiile, afecțiunile sau rănile, durerile sau alte condiții.

Asta se face ascultând pacientul, înțelegând problema, apoi folsindu-se de expertiza sa științifică pentru a ști mai bine cum să trateze cel mai bine maladia sau durerile. Există un tip de doctor specific pentru aproape toate principalele sisteme din corpul uman.

Un doctor se poate găsi în mai multe stabilimente, de la cabinetele private, până la spitale. Este o persoană respectată care ajută mereu oamenii, o persoană înțelegătoare, care este mereu gata să dea tot ce are mai bun pentru a-i ajuta pe cei bolnavi.

Județul Alba este un județ situat în Transilvania cu reședința de județ la Alba-Iulia.

Se învecinează cu județele Hunedoara, Bihor și Arad la vest, cu județul Cluj la nord, cu județul Mureș la est, cu județul Sibiu la sud-est și cu județul Vâlcea la sud.

În județul Alba predomină regiunile înalte de podiș, de deal și de munte. Rețeaua hidrografică a județului Alba este alcătuită din cursul mijlociu al Mureșului. Zona de podiș este alcătuită din Podișul Târnavelor și Podișul Secașelor. În partea de vest se află Valea Sebeșului și o mică parte din Munții Cindrei. Nordul și nord-vestul județului este sunt străjuite de Munții Bihor și Muntele Mare.