/Ilfov/Gradinita

Acton Academy Bucharest

Ferme H 8, Otopeni 075100, România

Acton Academy Bucharest
Gradinita
4.4
7 recenzii
7 comentarii
Indicații de orientare
H3JF+W3 Otopeni, România
+40 726 699 808
actonbucharest.ro
Semnalează o problemă
Solicită ștergerea locaţiei
Revendică această locație
Share
Luni: 9–15
Marți: 9–15
Mirecuri: 9–15
Joi: 9–15
Vineri: 9–15
Sâmbătă: Închis
Duminică: Închis
Scrie o recenzie
Cristina marinescu
Cristina marinescu4 ani în urmă
Sunt posesoarea a celui mai pretios dar din lume – fetita mea, inscrisa din septembrie 2019 la Acton Academy Bucharest si din aceasta pozitie descriu pe scurt experienta si intelegerea noastra de pana acum, pentru a aduce o clarificare celor interesati: conceptul Acton este unul revolutionar pe piata invatamantului din Romania, este un sistem alternativ de educatie, total diferit de cel clasic. In aceasta comunitate copiii sunt eroi, iar procesul academic este o calatorie pe parcursul careia eroii sunt ghidati spre a-si valorifica la maximum potentialul. Copiii sunt provocati sa fie independenti si curiosi si incurajati sa isi descopere abilitatile speciale care le vor da aripi si ii vor propulsa mai departe. Ei sunt permanent indemnati sa respecte libertatea de exprimare, sa-si gestioneze propriile decizii si sa invete din greseli, toate aceste aspecte fiind atent supervizate de ghidul-coordonator, cu multa grija si consideratie pentru dezvoltarea emotionala a fiecaruia.
Copilul meu merge fericit in fiecare zi la Acton, se simte valorizat, sustinut si protejat, consider ca are toate premisele sa descopere pe acest traseu adevarata chemare.
Parintilor dornici sa porneasca in aceasta calatorie li se prezinta totul inca de la inceput si au variate posibilitati de informare - de la discutii cu ownerii si vizite in campus, Open House, trial day/week, website-urile altor filiale, testimoniale etc. Bineinteles ca nu se ofera garantii - ca pentru nimic de altfel din aceasta viata – fiecare este liber sa decida in functie de viziunea, dorintele si valorile personale in ce masura acest model completeaza propria abordare. In conceptul Acton, parintii sunt direct implicati in fiecare etapa a parcursului educational, sunt sustinuti sa inteleaga, sa invete si sa progreseze odata cu copiii, comunicarea este regulata si clara, pentru a asigura consistenta traseului.
Pornind de la misiunea declarata a Acton Academy: „to inspire each child to find a calling that will change the world”, recomand aceasta scoala
tuturor parintilor care doresc pentru copiii lor o abordare academica deschisa si inovatoare, orientata spre viitor.
Oana Dunel
Oana Dunel4 ani în urmă
Ne-am înscris la aceasta școala deschisa nou in Septembrie 2019 cu 2 copii de 7 și respectiv 9 ani atrași de modelul educational diferit și de campusul modern, fără sa avem referințe suficiente despre oamenii din spatele business-ului și fără sa ținem cont din pacate ca erau foarte putini copii înscriși, 7 in total, dintre care jumătate aveau 5 ani. Ulterior au apărut multe red flags printre care voi enumera aici doar câteva: limbaj pasiv agresiv in comunicarea cu părinții, comportament preferențial fata de anumiți părinți in detrimentul altora, comportament inconsistent privind regulile si procedurile, multa instabilitate in atitudinea school owner-ului Cristina Dogarel, amenintari cu excluderea in cazul in care îți permiți sa semnalezi problemele sau sa ceri explicații referitoare la evoluția școlară precară a copiilor, presiuni financiare pentru plăti anticipate, nivelul academic extrem de scazut, copiii se joaca jocuri video la școala, nu lucrează suficient la Core Skills, au fost săptămâni in care au lucrat in total 6 minute/săptămâna la materiile de baza și nu ai voie ca părinte sa te implici sau sa pui presiune pe copil sa lucreze mai mult pentru ca dacă faci asta primesti imediat un Transition Contract prin care ești avertizat ca dacă încerci sa pui “presiune” sa lucreze mai mult sau sa ia testele de nivel vei fi imediat exclus de la Acton! Practic părinții au numai obligații și niciun fel de drepturi! A fost un experiment riscant, copiii noștri au regresat mult din punct de vedere academic in cele 6 luni petrecute la Acton și au pierdut 1 an de zile pe care suntem nevoiți sa il repetam la alta școala. Ni s-a spus frecvent ca este “normal” ca la Acton un copil sa rămână repetent chiar și mai mulți ani la rând dar ca poate recupera ulterior 2 ani in 1. Numai ca apoi ești amenințat cu excluderea/exclus după bunul plac al ownerului care neavand deloc experiența anterioara pe poziția de manager de școala tratează părinții cu lipsa totala de considerație și se joaca de-a școala, astfel risti sa nu mai apuci sa recuperezi nimic, rămâi doar cu repetenta, cu taxe școlare plătite degeaba și cu copiii acasă la jumătatea anului școlar, afectați emoțional ca urmare a pierderii bruște și nejustificate a sentimentului de apartenența la grup/comunitate! După ce au exclus 4 copii pentru ca părinții deranjau cu întrebări incomode despre evoluția școlară și aveau prea multe “pretenții” , și-au închis recenziile pe pagina de FB ca sa nu mai poți lasa impresii negative despre perioada petrecuta la ei. Regretam enorm proasta alegere dar ne-o asumam in totalitate și speram ca oricine ajunge la aceasta școala, sa știe cum stau lucrurile in realitate și sa aleagă in cunoștința de cauza. Noi nu am avut acces la niciun fel de recenzii, nu exista un istoric atunci fiind o școala nou deschisă și din nefericire experiența la Acton Academy a fost una foarte neplăcuta și costisitoare!
Angelica Dumitrascu
Angelica Dumitrascu4 ani în urmă
(Tradus de Google) Acton este un concept nou de școală, creat de părinți care cred că devenim cea mai bună versiune de noi înșine fiind ascultate, respectate și inspirate să creadă că, cu fiecare greșeală pe care o facem, creștem și învățăm.
Fiul meu este foarte fericit aici, găsește totul interesant și, mai presus de toate, este înțeles și ascultat.

(Original)
Acton is a new concept of school, which was created by parents who believe that we become the best version of ourself by being listened, respected and inspired to believe that with every mistake we make, we grow and learn.
My son is very happy here, he finds everything interesting and above all he is understood and listened.
Adela
Adela4 ani în urmă
Alina Pletea
Alina Pletea2 ani în urmă
Am cautat o scoala pentru copilul nostru in care sa se dezvolte firesc, echilibrat, proportionat frumos între minte, corp și suflet.

Am găsit Acton Academy cand aproape ca ne impacasem cu ideea ca vom face unschooling.

1 an si jumatate mai tarziu pot spune ca Acton este o varianta foarte fericită pentru noi. Copilul nostru merge cu drag la scoala, ii place sa învețe, este curios. In plus la Acton se pune mare accent pe dezvoltarea caracterului, pe crestere emoțională, un maaareeeeeee avantaj in viziunea noastră.

Facem un experiment cu scoala copilului nostru? Aceasta intrebare ne este pusă uneori. Iar răspunsul nostru este simplu - scoala tradițională a fost un succes in era industrializării, Acton pregateste copiii pentru viitor. La Acton le sunt încurajate darurile native si nu se doreste standardizarea - astfel copiii nu se simt ca niste pesti care trebuie să se urce în copac. Le sunt respectate, de asemenea, ritmul propriu si identitatea. Au sansa sa greseasca fara frica de pedeapsa/nota mica, le sunt stimulate creativitatea si au libertatea exprimarii.

Noi suntem recunoscători ca avem sansa ca in Romania sa beneficiem de o vizune moderna asupra educatiei si sa fim parte din povestea Acton Academy @ Multumim ;)
Sabina Sandulescu
Sabina Sandulescu2 ani în urmă
Sophia (7 ani): "Pentru mine Acton nu este o scoala, pentru mine Acton inseamna ACASA,suntem cu totii o familie!"
Cred ca ne-am fi dorit cu totii sa avem asa o scoala atinci cand eram elevi!Cel mai important pentru noi este ca,al nostru copil pleaca cu nerabdare de acasa si se intoarce fericita,iar asta este cel mai important!
Si daca te duci sa inveti cu placere,atunci asta devine ceva natural!
Andreea Surlea
Andreea Surlea2 ani în urmă
(Tradus de Google) Ceea ce îmi place cel mai mult la Acton Academy este că studenții au mult control asupra a ceea ce învață, ajung să urmeze diferite materii, deoarece le consideră interesante, nu pentru că sunt supuși pentru a obține o notă ridicată la subiectele stabilite în întregime de cineva. altfel și menit să fie același pentru toată lumea, indiferent de interesele și pasiunile lor personale.
Îmi place accentul pus pe comunitate și, pentru mine, mai important decât ceea ce studiază copiii mei este modul în care învață să își negocieze relațiile cu colegii lor și cu adulții de acolo, cum trebuie să găsească soluțiile la problemele și provocările lor de zi cu zi și pentru asta le admir minunatul lor ghid pentru că au puterea să nu intervină.
Campusul arată, de asemenea, uimitor, spațiul în aer liber este mare și bine echipat, în spațiile interioare opțiuni nesfârșite de jocuri educaționale, activități și cărți.
Cristina, fondatoarea și-a pus sufletul în acest proiect, rămâne fidelă principiilor Acton și îi plac pozitivitatea și energia bună pe care o transmite.

(Original)
What I like most about Acton Academy is that the students have a lot of control about what they are learning, they get to pursue different subjects because they find them interesting not because they are under pressure to get a high mark on subjects established entirely by somebody else and meant to be the same for everybody, no matter their personal interests and passions.
I love the accent put on community, and for me, more important than what my kids study is the way they learn to negotiate their relationships with their colleagues and the adults there, how they have to find the solutions to their everyday problems and challenges and for that I admire their wonderful guide for having the strength to not intervene.
The campus also looks amazing, the outdoor space is large and well equipped, in the indoor spaces endless options of educational games, activities and books.
Cristina, the founder has put her soul into this project, she stays true to the Acton principles and I love her positivity and the good energy si transmits.
Locații recomandate