/Bihor/Cinema

Peștera Urșilor

Chișcău 417366, România

Peștera Urșilor
Cinema
4.8
8 recenzii
8 comentarii
Indicații de orientare
HH39+GR Chișcău, România
+40 744 638 244
pesteraursilor.ro
Semnalează o problemă
Solicită ștergerea locaţiei
Revendică această locație
Share
Luni: Închis
Marți: 10–17
Mirecuri: 10–17
Joi: 10–17
Vineri: 10–17
Sâmbătă: 10–17
Duminică: 10–17
Scrie o recenzie
Andreea Ivan
Andreea Ivan2 ani în urmă
O locație foarte frumoasă, spectaculoasa cu un ghid foarte simpatic, care stimula atenția si curiozitatea copiilor din grupul nostru. Deși inițial ne-a spus că este interzisă fotografierea, spre final, ghidul nostru ne-a dat voie să facem cateva poze.
La câțiva km de Pestera Ursilor se află alte peșteri si 2 cascade care merita vizitate.
Irina Nita
Irina Nita2 ani în urmă
Este superbă, se ajunge relativ ușor. Se întra pana la ora 15,30, este ultimul grup. Are ghid, care explica frumos . Este o pestera descoperita recent 1976 și data spre vizitare în 1980. Are ff multe stalactite și stalagmite . Este unica.
Alina piros
Alina piros2 ani în urmă
Un loc minunat, foarte mare peștera, ghidul a explicat bine, păcat ca nu se da voie să se facă poze în interior. La ieșire din peșteră sunt foarte multe căsuțe de unde poți cumpăra magneți, siropuri, dulcețuri etc.
Claudia Cornelia Georgescu
Claudia Cornelia Georgescu2 ani în urmă
Peștera Urșilor a fost descoperită în 1975, cu ocazia unei dinamitări executate la cariera de marmură din zonă. Este unul dintre principalele obiective turistice ale Munților Apuseni, ea aflându-se în județul Bihor, în imediata apropiere a localității Chișcău.
Aici sunt 3 galerii: cea a Urșilor, galeria Emil Racoviță si Galeria Lumânărilor, și 4 săli: Sala Lumânărilor, Sala Spaghetelor, Sala Emil Racoviță și Sala Oaselor. Vizitarea peșterii începe cu galeria urșilor unde au fost găsite resturi scheletice ale ursului de cavernă.
Laura Veres
Laura Veres2 ani în urmă
Nu cred ca exista cuvinte pentru a descrie frumusețea acestei peșteri! Sunt unele aspecte mai puțin placute: locuri pe parcare insuficiente, prețul biletului de întrare este cam mărișor, intrarea este destul de greu accesibila, scări înguste și abrupte. Dar sa nu fim cârcotași, minunile naturii sunt net superioare și merita efortul!
Marius Stelea
Marius Stelea2 ani în urmă
Peșteră descoperită relativ recent (anii '70), dar foarte spectaculoasă. Traseul vizitabil destul de lung (~1500m) oferă privirii imagini deosebite. Stalactite, stalagmite, coloane și oase de urs (s-au găsit peste 140 de cranii) vezi la tot pasul. Ghizii sunt amabili și glumeți. Nu ratați!
Mihai patrascu
Mihai patrascu2 ani în urmă
Locația este superbă, ghizi foarte bine pregătiți și cu multă răbdare!

Se așteaptă maxim 30 de minute pentru a intra în cazul în care a pornit deja un grup pentru vizitare in interior.

Dar administrarea parcarii este sub orice posibilă evaluare ( nu a fost aruncat cu soluție antiderapanta și nici macar cu sare)! .....dar au avut curajul sa ceară 10 lei pentru parcare !
Chereches alexandru
Chereches alexandru2 ani în urmă
Foarte frumos,prezentarea ghidului foarte explicita si pe intelesul tuturor.
Locații recomandate