/Arges/Cinema

Fântâna lui Manole

Parcul lui Manole, Bulevardul Basarabilor, Curtea de Argeș 115300, România

Fântâna lui Manole
Cinema
4.4
1 recenzii
8 comentarii
Indicații de orientare
5M4F+4Q Curtea de Argeș, România
365romania.ro
Semnalează o problemă
Solicită ștergerea locaţiei
Revendică această locație
Share
Luni: 00–24
Marți: 00–24
Mirecuri: 00–24
Joi: 00–24
Vineri: 00–24
Sâmbătă: 00–24
Duminică: 00–24
Scrie o recenzie
Floricica Marian
Floricica Marian2 ani în urmă
Legenda spune că în locul unde a căzut trupul meșterului Manole a țâșnit un izvor de apă cristalină.
Pentru a păstra această legendă, în parcul din fața Mănăstirii de Argeș se află Fântâna lui Manole de unde trecătorii se pot răcori cu apă rece.
Daniel Haralambie
Daniel Haralambie2 ani în urmă
Local frumos și curat, servire bună, preturi extrem de acceptabile! As recomanda un curs de specializare bucătarului...
Octav V
Octav V2 ani în urmă
Loc de legenda, legat de balada Meșterului Manole.
Virgiliu Popescu
Virgiliu Popescu4 ani în urmă
CURTEA DE ARGES .FANTANA MESTERULUI MANOLE .
În apropierea mănăstirii se află fântâna meşterului Manole, constructorul legendar al mănăstirii, eroul mai multor balade populare. Legenda spune că meşterul Manole pentru a opri dărâmarea pereţilor şi-a zidit în zidurile mănăstiri soţia. Când domnitorul a văzut minunata construcţie i-a întrebat pe cei 10 meşteri dacă mai pot construi o mănăstire şi mai frumoasă decât aceasta. Meşterii au răspun afirmativ, iar domnitorul, pentru a împiedica construirea unei mânăstiri mai frumoase, a dispus demolarea schelelor, iar meşterii au rămas blocaţi pe acoperiş. Ei şi-au făcut aripi din şindrile şi s-au aruncat, dar toţi au murit. În locul unde s-a prăbuşit meşterul Manole a apărut un izvor, fântâna meşterului Manole. Se spune că sunt zile în care de la Fântâna lui Manole se vede cum un abur alb strălucitor se urcă spre fostul spital al mănăstirii.
Victor suhan
Victor suhan2 ani în urmă
Parcul super . Băncuțe destule. Lac cu rate, pești . Și chiar și o bere la terasă.
Isabela Kim
Isabela Kim2 ani în urmă
Fantana arata bine, îngrijită ridicata în urma cu 5 secole, în amintirea meșterului Manole care a construit catedrala mănăstirii, și care sar fi prăbușit chiar in acest loc de pe acoperișul acesteia încercând sa zboare cu niște aripi din șindrile. Apa încă curge prin cele 3 țevi din bronz, însă nu știu dacă este și potabilă.
Nicu Amariutei
Nicu Amariutei2 ani în urmă
Parcul lui Manole ,Curtea de Argeș .
Fîntînă lui Manole .
Parcul din Curtea de Arges aflat în apropierea Catedralei Episcopale Regale deține un alt loc de legendă unde se presupune că ar fi căzut meșterul Manole, ai cărui aripi de șindrilă s-au fi frînt aici, după saltul său de pe acoperiș.
Încă mai poți intra in lumea fascinantă a legendelor aici la Argeș, unde pare că mai auzi glasul stins al Anei dintre zidurile mânăstirii și locul de unde câteva fire de apă mai amintesc de locul sacrificiului meșterului Manole. În acest mic parc puțini se mai opresc astăzi să-și mai amintească de aceste minunate legende. Se observă de departe că nici chiar autoritățile locale nu par să realizeze că acest obiectiv ar putea căpăta o cu totul altă înfățișare, dândui-se locului acea importanță ce ar putea fi dovada vie că această legendă încă ar mai putea fascina pe orice turist sosit aici. Poate într-o bună zi vom putea să punem în valoare toate aceste minunate legende populare, un adevărat tezaur specific poporului Român..
Cornelia Sofronie
Cornelia Sofronie2 ani în urmă
Mi-a plăcut deoarece parcul a fost reabilitat si arata foarte bine.
Locații recomandate