/Calarasi/Centru comercial

Hala Centrală

Strada Dobrogei, Călărași, România

Hala Centrală
Centru comercial
3.7
242 recenzii
8 comentarii
Indicații de orientare
58QP+RR Călărași, România
Semnalează o problemă
Solicită ștergerea locaţiei
Revendică această locație
Share
Scrie o recenzie
Paul Georgescu
Paul Georgescu2 ani în urmă
Dacă avetî ceva de cumpărati....nu ezitați să mergeți....
Georgeta Gadea
Georgeta Gadea2 ani în urmă
Putin loc intre tarabe si se face aglomeratie
Costel Orasanu
Costel Orasanu2 ani în urmă
Marfă,calitatea 3,iar prețul pentru calitatea 1.Ce mă surprinde pe mine,este legea piețarilor,adică, dacă un tarabagiu pune un preț la o marfă,frumosă și de calitate, toți puhoi același preț, chiar dacă vinde rebuturi. Organul acela"PROTECȚIA CONSUMATORULI"este în vacanță MARE ?
Claudiu Ionut
Claudiu Ionut5 ani în urmă
Am dat 5* pentru amintirea a ceea ce a fost Hala centrala pe vremurile copilariei mele. Pe harta este localizata piata circulara, cu magazine pe lateral. Pe vremuri acolo majoritatea erau macelarii. In mijloc era o fantana arteziana micuta. Hala agricola era peste drum. Am fost de curand prin Calarasi si zona arata dezolant. In Hala daca mai functionau 3 magazine, in Piata centrala daca erau ocupate 1/3 din locurile cu mese de ciment, alta data pline de marfa.
Marian Sofian Ulmeanu
Marian Sofian Ulmeanu5 ani în urmă
Piața noastră .
Cea mai veche din județ .
Dateaza ca amplasament de peste 800 ani . Era un Tîrg. Așezare omeneasca nu era . Erau doua satuce cele mai apropiate Magureni si Mircea Voda . Pină la Mircea Voda . La statuia de la 5 Calarasi . Era o mare unitate militară de grăniceri călăreți. Care se numeau Calarasi . Deoarece umblau Calare . Unitate de călăreți , nu pedeștri . Mai sint in țara asemenea unități . La granița cu Ungari si spre Rusia . Erau locurile cheie pe unde năvăleau popoarele cuceritoare . Sint cele mai vechi unități militare din țara . De pe timpul Dacilor si Tracilor . Verneau hoardele cotropitoare . Din toate părțile . Si aici la piața mare linga acest tirg au început sa se facă case si acum 400 si ceva de ani . Aproape 500 de ani a devenit oraș. Dar acum 100 de ani nu era oraș Decit pină la Biserica din Volna . Intersecția aceia cale duce spre Chiciu . Case pină in palatul prefecturi erau date . Pe Centru . Între Borcea si actuala Str. București .si acest tirg piața mare si actualul Palat . A devenit Prefectură ulterior . Str Bucuresti era centura orașului . După războiul de independenta cu turci . La 1870 cu aproximatie aceasta data . Sa dat locuri de casa tuturor soldaților participanți la acest război care au dorit sa își întemeieze casa si familie in aceste locuri . E vorba de soldați din regimentul de la statuia de la 5 Calarasi . Statuia era in fata regimentului . Si regimentul se întindea in colo spre Farfuria pină la Varianta . Volna era prima văduva de război care i sa dat loc de casa de la Palatul Prefecturi în spre 5 Calarasi . Pe Stinga unde acum e un magazin. În diagonală cu actuală biserica . Aceasta construindu-se după ce s-au dat cartierul de case pînă la 5 Calarasi . Aceasta femeie prima proprietara de loc casa in diagonala cu biserica se numea Bona . Si de la Bona a ieșit din vorbire Volna .Neamul ei fiind din Magureni de sute de ani . Pe acel timp nici nu se făcuseră străzile : Grivita , Plevna Si Rahova . Atunci sau dat locuri de casa si in spre Modelu de la Piata Mare cam pînă la Str. Caragiale actuală și pînă la calea ferată . Acolo se termină ultimele proprietăți ale oamenilor împroprietăriri după război. De la 5 Calarasi si pînă la Mircea Voda să unit cu case ulterior si după aceia sau darimat să se facă blocuri după aceia . Deoarece regimentul să desființat si sau dat locuri de case la oameni .
Si spre Modelu la fel de la calea ferată în colo casele care sint sint oameni veniți ulterior . Așa Hala Centrala . Fosta Piata Mare Este al doilea loc din oraș . Primul fiind regimentul de la 5 Calarasi . În care au venit oameni .
Ulterior uni dintre ei stabilinduse aici facindusi case si gospodării. Așa să creat orașul Calarasi .
Maria Lacramioara Bobeica
Maria Lacramioara Bobeica2 ani în urmă
O sa fie civilizat când va fi gata noua locație. Preturile sun f bune.
Geo Lic
Geo Lic2 ani în urmă
Așa ceva este greu de imaginat într-o reședință de județ cum încă mai este. În ceastă locație nu se poată mască nici de către comercianți și nici de către cumpărători. Ești văzut prost dacă porți mască și comercianții se fac că nu te aud și îți dau ce bănuiesc. Faună de proastă calitate se găsește în această locație, deoarece bănuiesc că fac economie la apă și săpun. Fosta piață esre un mare șantier care din punctul meu de vedere nu știu dacă se va mai construi vreodată. Nu știu să facă comerț și le este greu să înțeleagă că nu așa se procedează cu un client pe care nu îl cunoști. Oricât se dorește să se termine construcția nouă, comercianții ar trebui un pic duși în Ardeal.
Steluta Diaconescu
Steluta Diaconescu2 ani în urmă
Am prospectat piata ptr a ma informa despre preturi ca vine toamna si pregatim conserve.
Locații recomandate