/Bucuresti/Arhitect

Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu

Strada Academiei 18-20, București 010014, România

Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu
Arhitect
4.2
179 recenzii
8 comentarii
Indicații de orientare
C3PX+9V București, România
+40 21 307 7112
uauim.ro
Semnalează o problemă
Solicită ștergerea locaţiei
Revendică această locație
Share
Scrie o recenzie
Reizo Hiromitsu
Reizo Hiromitsu2 ani în urmă
nu exista invatamant de calitate in romania. asta e. toti sunt niste handicapati
Andreea Barbu
Andreea Barbu2 ani în urmă
Poate cade o bombă peste școală doamne ajută
Diana
Diana2 ani în urmă
E o lume minunată în care veți găsi numai depresie și lacrimi.
Alexandra V.
Alexandra V.2 ani în urmă
Nu sunt studentă aici, dar imi place enorm clădirea, mai ales fațada. De la Litere/Limbi Străine, se poate vedea un balcon in spate. Am aflat ca e in stil neobrâncovenesc.
Eugen Calota
Eugen Calota4 ani în urmă
Palatul Institutului de Arhitectură Ion Mincu este un edificiu din București, sector 1, sediul Universității de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu, construit între anii 1912-1927, după planurile arhitectului Grigore Cerchez.
Jurubita Mariana
Jurubita Mariana5 ani în urmă
In anul 1952, Arhitectura se desprinde din Institutul de Constructii din cadrul Politehnicii si devine o universitate de sine statatoare, independenta, purtând numele arhitectului Ion Mincu. Edificiul din piatra in stil neoromanesc in care funcționează universitatea este un palat construit in anii 1912-1927, după schițele arhitectului Grigore Cerchez . Fatada palatului îmbina perfect elemente răsăritene bizantine, modele de arta otomana, dar si motive arhitecturale si etnografice țărănești locale. Palatul Universității de Arhitectura si Urbanism Ion Mincu este exemplul cel bun al stilului arhitectural neobrancovenesc. Aceasta universitate este singura instituție de învățământ superior din tara care este certificata RIBA (Royal Institute of British Architects) alaturi de 87 alte institutii de gen, din 33 de state din întreaga lume.
Mihai Andrei
Mihai Andrei6 ani în urmă
Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu este o instituție de învățământ superior din București, poartă numele arhitectului Ion Mincu. În anul 1952, printr-un decret, Facultății de Arhitectură, din cadrul Institutului de Construcții, i se conferă independența și titulatura de Universitate, devenind Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu.

Afiliată: Royal Institute of British Architectural, Asociația Europeană a Educației Arhitecturale, European University Association, Asociația Internațională a Universităților, Asociația Internațională pentru schimburi studențești,... "o școală cu valoare"!
Florin Floriol
Florin Floriol2 ani în urmă
Locul unde tinerii care viseaza sa devina arhitecti, designeri isi pot indeplini visele. Situata chiar in centrul orasului.
Locații recomandate