/Covasna/Agentie de turism

Balta Dracului (Pokolsár)

Covasna 525200, România

Balta Dracului (Pokolsár)
Agentie de turism
4.2
2 recenzii
8 comentarii
Indicații de orientare
R5WC+45 Covasna, România
primariacovasna.ro
Semnalează o problemă
Solicită ștergerea locaţiei
Revendică această locație
Share
Luni: 00–24
Marți: 00–24
Mirecuri: 00–24
Joi: 00–24
Vineri: 00–24
Sâmbătă: 00–24
Duminică: 00–24
Scrie o recenzie
Andreea Ilea
Andreea Ilea2 ani în urmă
Daca sunteti in trecere merita o oprire, dar nu un drum special. Este un grilaj amenajat deasupra unei ape care se aseamănă vulcanilor noroiosi.
Red hunter RD
Red hunter RD2 ani în urmă
Este simbolul oraşului Covasna, un vulcan noroios, o erupţie permanentă de gaze - oxizi de carbon şi sulf -, care ţine în mişcare un vârtej compus din noroi de culoare galbenă şi din ape freatice, respectiv minerale. Emanaţiile carbogazoase de aici se leagă strict de procesele vulcanice care s-au petrecut în regiunea dintre Harghita şi Calima, undeva spre sfârşitul paleocenului. Gazele emanate sunt formate din bioxid de carbon cu puritatea maximă de 98%. Aceste gaze se regăsesc pe aproape tot teritoriul oraşului Covasna,
ele fiind acumulate în spaţii amenajate special, ce poartă denumirea de mofete,
şi ele reprezintă un factor natural unic, foarte special în tratarea multiplelor afecţiuni ale aparatului cardiovascular.

Conform descrierilor, în anii 1700 acest fenomen al naturii se situa mai spre nord, dar în mod enigmatic s-a deplasat în centrul oraşului, lăsând în vechiul său loc un frate mai mic, „Mica Baltă a Dracului”. În secolul al XIX-lea s-au produs mai multe erupţii: in 1837, 1857, 1864 si 1885, cea mai mare fiind în anul 1837, ultima mare erupţie de gaze având loc în 1984. În prezent este complet inofensivă, semănând cu o fântână în clocot, acoperită de un grilaj metalic, putând fi vizitată sub această formă în centrul oraşului.

Balta Dracului a fost deschisă în 1881 ca baie publică pentru cei interesaţi, fiind utilizată iniţial pentru tratamentul reumatismelor, oraşul intrând astfel în rândul staţiunilor balneoclimaterice.
Tot în oraşul Covasna, în împrejurimile Bălții Dracului se află zeci de izvoare minerale cu apă carbogazoasă care ajută la tratarea reumatismului, a bolilor cardiovasculare sau gastrice.
MIRCEA Radu
MIRCEA Radu2 ani în urmă
Nu sa cam făcut nimic spre a deveni un obiectiv de prim interes, pentru turiștii care câteodată parcurg sute de kilometri ca să vadă același grilaj metalic și foarte puține informații!!
ANDY BEIANU
ANDY BEIANU2 ani în urmă
Parc frumos, liniștit, curat...o relaxare binevenita și sănătoasă... Ținând cont că este unicul loc din Europa unde poți inspira ioni negativi (singurul lucru negativ benefic 😉)
Popa Asiza
Popa Asiza2 ani în urmă
Eu am crezut că este pârâu. Interesant!
Stoica Ion Gabriel
Stoica Ion Gabriel2 ani în urmă
Un obiectiv de bifat , luativa cateva sticle goale la voi pentru a lua apa cu proprietati termale de la fantana din parc.
Timea Benedek
Timea Benedek2 ani în urmă
Balta Dracului este un monument natural. Este un amestec de apa minerala, noroi și gaz mofetic. Are o culoare gălbuie, tulbure cu miros specific mofetelor.
Este un monument frumos, una din simbolurile orașului.
Puteți vedea un filmuleț despre oraș și Balta dracului pe pagina mea de Instagram: Diva.thobby
Mirel Barbulescu
Mirel Barbulescu4 ani în urmă
Rezervație naturală deosebit de interesantă, pusă în valoare de amenajările realizate, în timp, de autoritățile locale.
Chioșcuri, monumente și busturile unor personalități, plăci explicative, peluze și amenajările florale aduc bucurie trecătorilor.
Izvorul cu ape minerale de două feluri este amplasat în centrul parcului, spre folosul celor interesați.
Locații recomandate