/Caras severin/Agentie de turism

Muzeul de Locomotive cu Abur Reșița

Calea Timișoarei 4l, Reșița 320232, România

Muzeul de Locomotive cu Abur Reșița
Agentie de turism
4.7
2 recenzii
8 comentarii
Indicații de orientare
8V6G+QX Reșița, România
mlaresita.org
Semnalează o problemă
Solicită ștergerea locaţiei
Revendică această locație
Share
Luni: 00–24
Marți: 00–24
Mirecuri: 00–24
Joi: 00–24
Vineri: 00–24
Sâmbătă: 00–24
Duminică: 00–24
Scrie o recenzie
Emese Cosma
Emese Cosma2 ani în urmă
Locul ideal pentru o plimbare cu familia în aer liber, pentru a călători înapoi în timp, pentru a lua lecții de istorie, pentru a admira locomotivele fabricate la noi în tare, unele chiar unicate în Europa, editii speciale, serii limitate, pentru ședințe de photo inedite, pentru a ne deconecta de lucrurile cotidiene etc
Flavius Partan
Flavius Partan2 ani în urmă
Colecţia din Reșița cuprinde 16 exponate, piesa centrală fiind locomotiva RESICZA, prima locomotivă cu abur construită în sud-estul Europei, în anul 1872. Începând cu anul 2018, spațiul și exponatele Muzeului de Locomotive cu Abur Reșița intră în ample lucrări de revopsire a locomotivelor, reamenajarea parcului, reasfaltarea aleilor pietonale, schimbarea completă a sistemului de iluminat public, acestuia fiindu-i adăugate noi elemente de iluminat arhitectural. Devine astfel cel mai mare muzeu tehnic în aer liber din Europa.
Vicențiu Justinian
Vicențiu Justinian2 ani în urmă
Punct de interes turistic, parte a istoriei noastre dezvoltat în perioada Imperiului Austro-Ungar. Am vizitat acest muzeu și am fost impresionat de acele locomotive. Bagajul meu de cunoștințe însă, a fost îmbogățit cu ocazia vizionării filmului românesc, documentar, "Orașul de Foc". Astfel am aflat cum și în ce condiții a fost dezvoltat orașul Reșița.
Locația poate fi ușor găsită și prezintă mai multe locomotive construite în diferite perioade.
Accesul este facil și există plăcuțe cu scurta istorie a fiecărei locomotive.
Manastiri Ortodoxe
Manastiri Ortodoxe2 ani în urmă
Intrarea este gratis pentru toata lumea, muzeul se afla in aer liber , intr-un parc,sunt multe locomotive frumoase ! 12 septembrie 2021
Mosoi Mihai
Mosoi Mihai2 ani în urmă
Un loc foarte frumos, in aer liber cu putina istorie. Merita vizitat.
Oprea Radu
Oprea Radu2 ani în urmă
Un muzeu care oferă un potențial mare, lăsat din păcate în "paragina". În mai toate locomotivele a crescut iedera și buruiana, iarba din zona e arsa, fără un loc de umbra. Mai mult decat atât nu ai voie sa te urci în locomotive... cu alte cuvinte trebuia sa fie un parc muzeu interactiv pt copii și adulți pentru al face mai interesant. Păcat.
Lucia
Lucia2 ani în urmă
Un muzeu cu multe modele de locomotive care trebuie vizitat de orice pasionat de trenulete sau vizitator al Resitei. Bine intretinut.
Loredana Gaman
Loredana Gaman2 ani în urmă
Un muzeu de locomotive foarte bine localizat . Pe langa o plimbare în acest mic parculeț, poți admira și descoperi istoria acestor locomotive atât de vechi și bine întreținute.
Locații recomandate