/Maramures/Veterinar

Cascada Cailor

Borșa, România

Cascada Cailor
Veterinar
4.8
5 recenzii
8 comentarii
Indicații de orientare
HRR2+8W Borșa, România
Semnalează o problemă
Solicită ștergerea locaţiei
Revendică această locație
Share
Scrie o recenzie
Alin Voina
Alin Voina2 ani în urmă
Din Borsa trebuie cumparat bilet si accesat telescaunul, iar apoi de la punctul de oprire a telescaunului mai este nevoie sa fie parcurs un traseu montan de aproximativ 25 minute de mers intretinut.
Privelistea si peisajul din jurul cascadei face toti...banii/ efortul de a ajunge la "obiectiv".
Mihai Vlad
Mihai Vlad2 ani în urmă
Este o cascadă spectaculoasă. Merită vizitată. Am prins cascadă cu debit bun de apa in luna iulie 2020,am înțeles,daca este secetă,nu ploaie o lună,mergi degeaba sa vizitezi cascadă. De unde te lasă telescaunul mai ai de mers,urcat circa 2 km. Luați-va apă, mâncare. Peisajul din telescaun este superb. Mă găsiți pe YouTube zen mihai.
Cristian
Cristian2 ani în urmă
Duminică 22.08.2021.
Am pornit un grup de 5 persoane spre Cascada Cailor. Am fost încetiniți destul de mult timp, atât la dus cât și la întors, de "Hora de la Prislop" din pasul Prislop. Acest lucru ne-a determinat să urcăm spre cascadă cu telescaunul. Un bilet dus costă 20 ron/adult și 10 ron/copil. Dus-întors costă mai puțin, 30 lei.
Ajunși sus, am mers un pic spre cascadă, traseul este ușor-mediu în coborâre. Recomand un minim de echipament: ghete, un rucsac cu apă...altceva ce credeți că aveți nevoie fără să vă "îngreunați".
Cascada, locul este f frumos...merită.
Puteți coborâ înapoi în stațiune cu telescaunul. De la cascadă spre telescaun veți urca un pic, o să fie puțin mai greu, dar accesibil.
Noi am coborât pe jos, pe traseul cu triunghi roșu, traseu ce duce în stațiunea Borșa. A durat cam 80 min.,dar am făcut și un scurt popas, timpul de mers este stabilit de viteza de deplasare a fiecărui grup. Traseul este ușor-mediu, dar recomand un minim de echipament de drumeții montane.(ghete, rucsac cu apă etc.)
Drumeții senine!
Grosu Alina
Grosu Alina2 ani în urmă
De obiectat ar fi gradul de nesimțire a celor care te ajuta sa urci în telescaun,de fapt sa iesi plin de vânătăi,dar drumul cu telescaunul si apoi drumul spre cascada este magnific,recomand sa ai îmbrăcăminte și încălțăminte pt trasee montane,nu cu sandale,papuci,rochii si apa multa apa.Pe drumul spre cascada găsești apa care curge din munte limpede și dulce!
Dan Artim
Dan Artim2 ani în urmă
Un loc de o frumusețe sălbatică, dar accesibil. Se poate ajunge aici fie cu telescaunul, fie pe jos. Panta cascadei este de 30°, fiind foarte abruptă. Tocmai aceasta este și atracția deosebită, zbuciumul apei care curge pe pereții stâncoși aproape verticali este foarte puternic. La baza ei se află și un pavilion de lemn cu bănci și o masă, potrivit pentru a te odihni pentru drumul de întoarcere. Odată revenit la baza telescaunului, poți servi o masă "ca la stână", tradițională și gustoasă.
Stoian Valeria
Stoian Valeria2 ani în urmă
Drumul poate fi parcurs pe jos ca drumetie sau cu telescaunul(30lei dus intors,pastrati bonul) o portiune buna din drum apoi traseul e de40min care urca si coboara. Dificultate medie.
Un traseu bun si foarte frumos.
Raluca Pop
Raluca Pop2 ani în urmă
Cascada cailor este o minune a naturii. Este extraordinar, în special în timpul iernii. Eu am fost în februarie 2022 și a fost o experienta grozava. Cascada a fost înghețata, dar peisajul...intr-adevar de basm. Accesul la Cascada cailor se poate face atât cu mașina (1h și ceva) cât și cu telescaunul de la pârtia olimpica din Borșa. Urcarea și coborârea este de 30 de lei pe persoana și ultima coborâre se face la ora 16.30
Andrei Mateo Sârbu
Andrei Mateo Sârbu2 ani în urmă
Am fost iarna și cascada era înghețată, din păcate, dar traseul până acolo și peisajul sunt minunate!!
Locații recomandate