/Iasi/Scoala

Colegiul Național Costache Negruzzi

Strada Toma Cozma nr. 4, Iași 700555, România

Colegiul Național Costache Negruzzi
Scoala
4.5
71 recenzii
8 comentarii
Indicații de orientare
5HF9+6Q Iași, România
+40 232 210 510
colegiulnegruzzi.ro
Semnalează o problemă
Solicită ștergerea locaţiei
Revendică această locație
Share
Scrie o recenzie
Cosmin Cretu
Cosmin Cretu2 ani în urmă
Nu imi place la scoala !
Costi MIHAI
Costi MIHAI2 ani în urmă
Colegiul a fost inființat la 1895. Inițiator a fost Spiru Haret. Inițial a fost destinat copiilor dotați intelectual dar care proveneau din comunități sărace. Este unul din puținele licee de elită,in adevăratul sens al cuvântului,din România. După al doilea război mondial "elita roșie" a distrus impresionanta bibliotecă a liceului. I se spune și Liceul Internat deoarece oferă și spații de cazare pentru elevii veniți din satele indepărtate. In anii '70 și '80 din secolul 20 cadre didactice și directori devotați procesului didactic de calitate au depus eforturi enorme pentru ca liceul să nu devieze de la menirea principală. Nu întotdeauna lupta acestora a fost incununată cu succes. Dar,trecând peste toate dezamăgirile și infrângerile pasagere,Liceul Internat rămâne un "brand al educației de calitate".
Numarul Unu
Numarul Unu4 ani în urmă
Este cunoscut sub denumirea de Liceul Internat din Iași . Liceul Internat este una dintre cele mai vechi instituții de învățământ preuniversitar din Moldova , infiintat în 1895 la initiativa lui Spiru Haret și începând cu 1990 este afiliat UNESCO .
Stefan Lucian Periclie
Stefan Lucian Periclie5 ani în urmă
Vreau sa multumesc conducerii si personalului colegiului, din care a facut parte pentru foarte multi ani si tatal meu, STEFAN PERICLIE, pentru ca au fost alaturi de mine si familia mea, in cele mai grele momente, pricinuite de plecarea tatalui meu, la cele vesnice! ☹
A fost un gest pe care l-am apreciat enorm. Si sunt sigur, ca si tata s-a bucurat la fel de mult cand v-a revazut pe toti, de acolo de sus! ☹
Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca in pace! ☹
Cristina Balan
Cristina Balan6 ani în urmă
Sora mea a fost acolo - o ambianta nu foarte placuta daca nu erai din gasca cu copii de bani gata - si e incurajata de liceu. Educatia primita a fost destul de buna totusi.
Jupanu Roman
Jupanu Roman7 ani în urmă
Un liceu bun in comparatie cu altele. Dar, oameni si oameni si aici..sunt unii profesori care pt simplu fapt ca un elev nu face pregatire in particular fix cu el il dezavantajeaza. Altii cam exagereaza cu 'materia'..unii fac si mai mult decat programa care e deja prea stufoasa. Iar cei mai multi dintre profesori nu prea au experienta de viata si nu sunt in stare sa spuna niciun cuvant de incheiere la sfarsit de liceu, de exemplu.. Viata reala e mult mai complicata...dar deh majoritatea elevilor sunt de bani gata asa ca nu-i problem ii tine banu lu taticu forever. P.S. daca am sa am posibilitatea o sa-mi dau un copiii la o forma "moderna" de invatamant, bazata pe interactivitate. Scoala de tip dn. Trandafir e depasita de mult
Daniel Raduly
Daniel Raduly7 ani în urmă
Un liceu cu cadre didactice extraordinare, in special catedra de limba franceza. Internatul e cu camere de cate 2, destul de ok. Apa calda mai lasa de dorit.
Titus Aurel Veniamin
Titus Aurel Veniamin2 ani în urmă
Liceul Internat (Liceul Costache Negruzzi)

Numit candva Liceul Internat si mai apoi Liceul Costache Negruzzi, acum numit - Colegiul Costache Negruzzi este una dintre cele mai vechi scoli preuniversitare din Moldova.
Liceul fondat din initiativa lui Spiru Haret a fost inaugurat la data 5 octombrie 1895.
Potrivit cu Legea „Spiru Haret” din1898, initial liceul avea 2 sectii: clasica si moderna. In anul 1911 a fost infiintata o a treia sectie: reala.
In anii 65 cand autorul era elev al acestui liceu pe langa clasele de reala si umanistica a mai fost infiintata o clasa denumita "speciala" cu numar sporit de ore de matematica.
Pana la infiintarea acestei clase liceul era o scoala exclusiva de baieti.
Locații recomandate