/Brasov/Psiholog

Negru Dănuț - Cabinet Individual de Psihologie

Calea București Nr.35, Brașov 500326, România

Negru Dănuț - Cabinet Individual de Psihologie
Psiholog
4.7
110 recenzii
8 comentarii
Indicații de orientare
JJWC+V9 Brașov, România
+40 755 110 871
psihoterapie-brasov.ro
Semnalează o problemă
Solicită ștergerea locaţiei
Revendică această locație
Share
Luni: 8–22
Marți: 8–22
Mirecuri: 8–22
Joi: 8–22
Vineri: 8–22
Sâmbătă: Închis
Duminică: Închis
Scrie o recenzie
Maria Lupu
Maria Lupu2 ani în urmă
.....
Dănuț a fost prima persoană care mi-a dat senzația că vorbesc cu un om în carne și oase și nu cu un robot impasiv care se preface că mă ascultă.

Deși știam că am nevoie de un psiholog încă din perioada liceului, unul dintre motivele pentru care am amânat să apelez la un astfel de serviciu a fost răceala și ipocrizia pe care o emanau persoanele respective. Vocea 'duioasă' care trebuia să mă calmeze mai mult mă enerva. Mă simțeam privită ca pe un număr, un 'caz', un exponat.

Faptul că am avut impresia că îi pasă, că sunt privită ca pe o persoană cu suflet, corp și minte a contat. Este unul dintre lucrurile care mă ajută să rezist chiar și când sesiunile devin 'bootcampuri' mentale și emoționale.

Un moment important a fost când am avut confirmarea pentru prima oară că cineva înțelege ce se întâmplă în mintea mea atunci când episoadele de anxietate devin imposibil de controlat.

Nici acum nu pot reda ce se întamplă și cât de profund mă afectează anxietatea zilnic. Urlă în mine dorința de a exprima cât de groaznic e să trăiești cu așa ceva. Mă loveam de un zid atunci când încercam să explic familiei în adolescență și mai târziu. Dănuț a fost prima persoană care a înțeles. A fost ca și cum am lăsat jos un ghiozdan plin cu pietre pe care îl căram după mine de mulți ani.

De asemenea sunt recunoscătoare pentru răbdarea primită. Îmi este foarte greu să verbalizez aspecte de care îmi este rușine sau care provoacă durere. Apreciez lipsa de presiune. Îmi era teamă că o să fiu întâmpinată cu frustrare și iritare. Nu lasă subiectele în gol însă revine tiptil când observă că sunt pregătită.

Abilitatea de a-și modela abordarea în funcție de starea mea este uimitoare. Mă ajută că nu vorbesc cu un `om oglindă` care repetă înapoi ce spun. Intervențiile sale sunt utile și instrumentele / tehnicile oferite facilitează progresul.

Lucrul care va face diferența dintre o experiență transformatoare sau una deloc utilă este receptivitatea ta. Dănuț lucrează cu resursele tale. E important să rămâi pe poziții chiar și când e greu să fii vulnerabil, când doare și vrei să fugi. Rămâi deschis(ă) și o să merite.
Cosmin Neag
Cosmin Neag2 ani în urmă
Am ajuns la Danut intr-un moment extrem de greu al vieții si pot spune ca este un adevarat profesionist! M-a ajutat sa ma cunosc mai bine, sa ma pot detașa de fricile cu care am venit la pachet si sa imi linistesc gândurile. In una din ședintele de meditatie terapeutică, am avut parte de meditatie care mi-a liniștit gandurile si am putut pleca liber și fericit! Recomand oricui, cu probleme sau fara, sedintele de terapie cu Danut!
Paul
Paul2 ani în urmă
M-a ajutat mult. Am descoperit lucruri despre mine pe care nu le stiam, mi-a dat sfaturi de scurta durată, precum si sfaturi si idei de lungă durata pe care trebuie sa le rumeg. A fost practic, nu doar teoretic, imi place modul de abordare la sedințe, precum si comportamentul lui in general.
Din punctul meu de vedere se cunoaște ca are experiență si ca stie despre ce vorbește.
Mulțumesc!
Cristian Gridean
Cristian Gridean2 ani în urmă
Un adevărat profesionist.
După ce am fost la prima ședință și m-a "scanat" psihic au urmat ședințele de terapie care m-au ajutat foarte mult.
Am inteles ca sunt oameni ca mine care funcționam puțin altfel.
Plec de la dansul cu o super stare de bine si de relaxare.

Recomand cu toată inima.
Radu B
Radu B2 ani în urmă
Foarte bune sesiunile de terapie! M-a ajutat sa vad din mai multe unghiuri relatia mea cu mama si modul prin care descopar punctele mele slabe in relationarea mea cu ea cand vine vorba de luarea propriilor decizii in viata, motivatia mea de a lua deciziile mele si constientiarea emotiilor mele in legatura cu argumentele mamei de a face ceea ce doreste ea. Pe langa asta mi-a oferit solutii pentru a preveni si identifica emotiile de vina si rusine declansate de discutiile mele cu mama si de a nu le lasa sa imi influenteze deciziile mele independente. Psihoterapia analitic-existentiala Frankl-iana pare ca mi-a fot cea mai portivita!

Super sesiunile si recomand!
Adrian Sorin Vasilache
Adrian Sorin Vasilache2 ani în urmă
Iubita mea urmează ședințe de terapie cu Danut. In urma discuțiilor purtate de ei in cabinet, Danut a considerat ca este necesar sa avem si o sedinta de cuplu. Zis și făcut! Ne-a făcut programare la terapie de cuplu și pot spune ca o recomand pentru cei ce doresc sa se redescopere in relație, pentru ca sigur chiar și intr-o ședința vor descoperi lucruri de care nu erau conștienți! Metoda aceasta, analitic-existențială m-a prins!
Recomand!
Victor
Victor3 ani în urmă
Eu am ajuns la Dl. Danut Negru cu neincrederea venita in urma a 2 experiente nu foarte pozitive cu alti 2 terapeuti. Am inceput sa lucrez cu dansul acum 8 luni, cand o serie de probleme cu sursa in copilarie ma impiedicau sa am o viata linistita. Pot spune de la bun inceput ca in mintea mea era clar: daca nu vad ceva rezultate concrete rapid, nu are sens sa merg inainte cu sedintele. Teama de a fi judecat si frica de a fi pus in fata unui raspuns de tipul "nu mai este nimic de facut" au completat pachetul.

Ce pot spune dupa 8 luni este sa nu mergeti daca asteptarea este aceea de a nu fi confruntat cu adevarul asa cum este el. Direct, concret si aplicat o sa primiti sfaturi si directii, optiuni si posibilitati, insa alegerea e a voastra. Nu mergeti la Danut daca doriti "sa va validati", pentru ca s-ar putea sa va treziti pusi fata in fata cu exact ce vreti sa "ascundeti". Nu va asteptati sa vi se dea dreptate cand nu aveti, nu va asteptati sa fiti cocolositi. In schimb asteptati-va sa faceti o echipa cu un psiholog cu care o sa vedeti rezultate rapid. Incercati sa mergeti si sa vedeti daca exista compatibilitate atat cu psihologul cat si cu metoda analitica existentiala si Logoterapie.
Stefan N
Stefan N2 ani în urmă
Totul a început când mi-am recunoscut că am nevoie de ajutor. Decizia de a merge la un psiholog mi-a schimbat traiectoria vieții. În 10 săptămâni am trecut prin cele mai grele momente și am făcut cele mai importante și benefice schimbări din cei 26 de ani ai mei.

Am înțeles că nimic nu se schimbă până eu nu mi schimb manieră în care văd viață. Mi s-a explicat clar care sunt cauzele și efectele comportamentului meu, am fost sfătuit să urmez sfaturile chiar dacă e greu și doare.

Primele 2-3 ședințe au fost celele mai ‘dureroase’, pentru că refuzam să admit că eu am trăit doar iluzii pierdute sau speranțe idealizate. Eram mult prea adâncit în suferința mea ca să îmi dau voie să văd și altceva înafara tragediei. Luam notițe după fiecare ședința și încercam cum puteam să le aplic. Prin tehnicile de relaxare invatate am evitat multe atacuri de panică și stări de anxietate, m-a ajutat inclusiv să mă concentrez la serviciu și să mă odihnesc.

În ședințele următoare, pshiologul a anticipat multe evnimente care s-au întâmplat ulterior și chiar m-a pregătit pentru ele. Am făcut și greșeli, neascultand sfaturile și mi-am dat seama de ele doar lovindu-mă de consecințe. Îmi era extrem de greu să spun prin ce trec și de multe ori cu greu puteam să mă abțin să nu plâng. Ședințele deveneau din ce în ce mai ușoare, cu cât eram și eu mai deschis la sugestii și dialog. Cu multă răbdare în partea pshihologului am ajuns să dezbatem cele mai apăsătoare probleme. A reușit să facă un introvert anxios si depresiv să aibe motivație să continue progresul în terapie.

Ședințele în cazul meu au fost un dus rece. M-au adus în realitate și m-au ajutat să deshid ochii la propriu și la figurat. După 7-8 ședințe vedeam cu alți ochi viața și persoanele care m-au rănit. Abordarea mea asupra vieții s-a schimbat, fără să-mi dau seama. În perioada asta am făcut cele mai inteligente decizii din viață mea. Mi-am asumat riscuri la care nu aveam nici măcar curajul să mă gândesc. Am trecut peste fricile din trecut, sursă a nopților fără liniște sau odihnă. Am ales să schimb orașul și anturajul, am reușit să îmi stabilesc o rutină sănătoasă și să nu mai alimentez nostalgia. Am trecut de la ura de sine la stimă de sine. Mi-am dat seama că trebuie să mă bucur de micile victorii și a fiu recunoscător pentru ce am. Am trecut de la naivitatea anxiosului depresiv care aștepta fără a lua atitudine, la curajul de a-mi asuma decizii ce-mi vor schimbă viitorul.

În urmă cu 10 săptămâni spumeam cu lacrimi în ochi și cu vocea tremurând că nu se mai merită, nu mai găsesc motivație în nimic iar speranța dispare. Acum sunt o nouă versiune a mea. Micile schimbări din fiecare zi și firul întâmplărilor în viață m-au adus în puctul asta. Au fost cele mai grele și importante 10 săptămâni din viața mea. Toate schimbările și suferințele au ajuns într-un final la o concluzie. Metoda psihoterapeutica frankalina m-a ajutat să încep un nou stil de viață. M-a ajutat să încerc o altă abordare asupra vieții și a pus bazele începutului. Știu că de aici trebuie să rămân constant și să lucrez în continuare. De aici trebuie să cresc.
Locații recomandate