/Constanta/Optica

Liceul Teoretic „Ovidius” Constanța

Strada Basarabi 2, Constanța 900178, România

Liceul Teoretic „Ovidius” Constanța
Optica
4
73 recenzii
8 comentarii
Indicații de orientare
5JCP+J4 Constanța, România
+40 341 405 816
liceulovidius.ro
Semnalează o problemă
Solicită ștergerea locaţiei
Revendică această locație
Share
Luni: 8–19
Marți: 8–19
Mirecuri: 8–19
Joi: 8–19
Vineri: 8–19
Sâmbătă: Închis
Duminică: Închis
Scrie o recenzie
Sebu
Sebu3 ani în urmă
In mare parte este o scoala normala, dar ul lucru este suparat. Faptul ca primim multe teme in conparatie cu altii carr nu au al fel de mult. Mi se pare normal sa inveti si sa muncesti si acasa, dar trebuie cu masura. Nu recomand liceul celor care sunt lenesi din fire.
TDR-64
TDR-644 ani în urmă
Eu nu am invatat la acest liceu, dar l-am vizitat de 4 ori, inclusiv cand am facut o meditatie la BIO pt bac, si doamna profesoara a fost amabila cu mine si m-a ajutat.
Andrei Barbu
Andrei Barbu4 ani în urmă
Colegii fac tot! 🙃♥️ Dar si profesorii sunt in mare parte faini..♥️
Mihai Rusu
Mihai Rusu4 ani în urmă
Unul dintre cele mai bune licee ale Constanței. Atmosfeta la ore era destinsă și haioasă
Scurt istoric:
Liceul "Ovidius", prezență prestigioasă în peisajul tomitan, a cunoscut o evoluție interesantă în cei peste 50 de ani de existență. Înființat în 1955 sub denumirea de școala medie nr. 3, devine în 1965 Liceul nr. 3, odată cu trecerea la învățământul de cultură generală de 12 ani. În 1972, în prezența unor personalități culturale din 17 țări (Italia, Franța, Canada, Statele Unite ale Americii, etc) și a primarilor orașelor Sulmona (Italia), locul de naștere al poetului Publius Ovidius Naso, și Constanța, conducerea liceului propune atribuirea numelui "Ovidius". Demersurile întreprinse nu s-au finalizat, astfel încât numele nu s-a oficializat. În 1975 a căpătat numele de Liceul de Matematică-Fizică nr. 1, în 1982 se transformă în Liceul Industrial nr. 10, iar din 1 septembrie 1990 devine liceu teoretic, cu numele "Ovidius", de data aceasta oficial.

În ciuda numeroaselor schimbări de nume și profil, Liceul "Ovidius" și-a păstrat prestigiul de liceu de elită. Elevii liceului, indiferent de perioada istorică, au obținut rezultate remarcabile atât la olimpiadele școlare naționale cât și la cele internaționale, precum și la admiterea în învățământul universitar, acoperind o largă paletă profesională.
Aija Picopescu
Aija Picopescu5 ani în urmă
Am învățat aici 4 ani și am rămas puțin dezamăgită. Poate că exagerez, dar tot ce îmi amintesc de la Ovidius este că aveam multe teme la anumite materii și munceam foarte mult acasă. Sunt de acord, este bine să lucrezi, să-ți formezi un raționament logic și o exprimare limpede, însă amintirile haioase unde vor fi? Poate nu am știu să alternez distracția cu școala.
Un alt aspect negativ se referă la atmosfera de la ore. Mă simțeam de fiecare dată stresată când trebuia să mă duc la școală pentru că mi-a fost frică de reacția profesorilor și colegilor, în special de cea a colegilor. Așa cred eu că s-au născut seriozitatea și anxietatea la mine pentru că mi-a fost teamă să nu fac vreo greșeală la teme sau când trebuia să fiu ascultată ca să iau note, că după ieșea o tragedie imensă și colegii își făceau impresii proaste despre tine și începeau să te respingă(și din alte motive precum că ești o fire mai retrasă și sensibilă s.a.m.d). Recunosc, poate că ar fi trebuit să nu intru în panică sau să ignor impresiile celorlalți, dar dacă te duci în fiecare zi, deja devine totul complicat din punctul meu de vedere.
Trăind 4 ani la Ovidius, am acumulat diverse experiențe: unele frumoase, altele urâte. Ignorând faptul că este pușcărie și că atmosfera la ore este destul de tensionată, am fost mulțumită. Totuși, trebuie să iau în considerare că am avut note excelente la examen datorită faptului că am studiat aici. Aș vrea să vă mulțumesc că m-ați suportat 4 ani!
*** Sper că nu am exagerat foarte mult. Doar am încercat să-mi spun părerea după 4 ani de studiu la Ovidius!
Alexandru Ionescu
Alexandru Ionescu6 ani în urmă
Foarta mare teapa cu acest liceu " de top".Profesori dezinteresati care nu isi fac orele, directiune pusa politic ce impune plata fondului pe clasa si scoala, cadre didactice cu functii in inspectorat care definesc conceptul de incompetent promovat pe pile.
Berkant Güneş
Berkant Güneş6 ani în urmă
Cel mai bun liceu din Constanta, imi pare bine ca sunt aici, este cam dupa principiul meu “vine oricine reușește, ramane oricine poate”
Ioana Bistrae
Ioana Bistrae6 ani în urmă
Profesorii și elevii sunt extrem de bine pregătiți. Educație, disciplină și prestigiu. Indubitabil, cel mai bun liceu din Constanța :)
Locații recomandate