/Sibiu/Muzeu

Parcul Natural Dumbrava Sibiului

Calea Dumbrăvii, Sibiu, România

Parcul Natural Dumbrava Sibiului
Muzeu
4.7
18 recenzii
8 comentarii
Indicații de orientare
P4X5+R9 Sibiu, România
Semnalează o problemă
Solicită ștergerea locaţiei
Revendică această locație
Share
Scrie o recenzie
Liliana Manolache
Liliana Manolache2 ani în urmă
Mie îmi place foarte mult acest parc. De câte ori ajung în Sibiu, îmi face placere sa ma plimb aici. Este aer curat, sunt multe imobile adunate din zona Sibiului, dar și din județele învecinate,. Iarna este cam trist, dar din primăvară, când infloresc copacii și până toamna târziu este superb. Este curat, bine întreținut, are si doua lacuri, care împrospătează atmosfera, are o gradina zoo, foarte atractiva pentru copii, dar și un târg cu produse naturale, de unde se pot cumpăra produse tradiționale zonei. Deasemeni, hanul este un obiectiv interesant, unde se poate face un popas și servi băuturi tradiționale, o cafea, ceai , dar și mâncare foarte bună. Ospătari sunt foarte amabili și comunicativi, chiar simpatici, și servirea este destul de rapidă, dar depinde și cât este de aglomerat.
Întrarea în Parcul Astra din Dumbrava Sibiului se face pe baza de bilet diferențiate ca preț în funcție de vârstă, max 25 lei, redus pt pensionari și copii și pe baza de certificat verde sau test covid în această perioadă. Parcul are mai multe întrări cu parcări și este bine sa nu va opriti la prima întrare dacă sunteți cu mașina personala sau autocar pentru ca este foarte aglomerată. Prima întrare este mai mult pentru cei care vin cu transportul în comun ( linia 1 sau 13 sau autobuzele care merg spre Rășinari sau Păltiniș).
Recomand acest obiectiv turistic mai ales pentru copii și pentru amatorii de relaxare .
Florentina Cojocaru
Florentina Cojocaru2 ani în urmă
Superb.
Indiferent de varsta, vei retrai amintiri din copilărie, daca esti adult iar pentru copii cred ca este un loc magic.
La zoo am vazut fel de fel de animale, bine îngrijite.
Andreea Iechei
Andreea Iechei2 ani în urmă
Muzeul satului din acest parc este foarte frumos și liniștit,te poți relaxa unde vrei și se întinde pe o suprafață mare,plus că există în capătul celui de al doilea sat ca așezare,un han boieresc unde poți servi o masă gustoasă foarte bună la alegere.👍😋 Există și două toalete publice în care pot merge și persoanele cu handicap. Merita vizitat,voi mai merge și data viitoare când voi mai ajunge în Sibiu.
Victor Marin Ionescu
Victor Marin Ionescu2 ani în urmă
Rezervația naturală Parcul Natural Dumbrava Sibiului se află în arealul orașului Sibiu, pe Calea Dumbrăvii, în direcția Rășinari, la doar patru kilometri distanță de centrul istoric. Se poate ajunge aici foarte repede, cu autobuzele 13 și 22, pentru că parcul este situat la doar 4 km de centrul orașului, în direcția sud-vest, de-a lungul șoselei care merge spre Rășinari. Mie personal mi s-a părut un loc de relaxare ideal pentru că am umblat pe aici o zi întreagă, dar cred că îmi mai trebuia încă una pentru a putea bate cu pasul cele 933 de hectare. Așadar, foarte pe scurt: am fost, am văzut și vă recomand să nu-l ratați dacă ajungeți cumva la Sibiu!
Nedelcu Florin
Nedelcu Florin2 ani în urmă
Un adevărat muzeu in aer liber...cel mai mare muzeu etnografic din România...Muzeul are exponate inedite din toate zonele Romaniei, in multe din ele găsesc gospodării in toata regula, cu animale domestice, un lac mare in jurul căreia se află un ponton pentru bărci, case specifice zonei Deltei Dunării...alei turistice, chioșcuri cu produse alimentare...
Valeriu Dimitrie Gheorghe
Valeriu Dimitrie Gheorghe2 ani în urmă
Acest Parc Natural din Dumbrava Sibiului este f. frumos. Din păcate momentul în care am reușit să ajung nu a fost prea favorabil pentru mine : a fost la fine decembrie 2021, fără zăpadă și fără nimic verde în parc. Cred că primăvara - vara sau chiar și toamna este superb de vizitat. Dacă aveți posibilitatea, vizitați!!!
Sergiu Munteanu
Sergiu Munteanu2 ani în urmă
Intrarea cam scumpă, îți trebuie o zi întreagă să vezi tot, suprafață mare, mai complicat cu copii mici, acces în căsuțe nu era.
Georgiana Nitu
Georgiana Nitu2 ani în urmă
Un loc foarte frumos pentru plimbare, relaxare și întoarcere spre origini!
Locații recomandate