/Dambovita/Muzeu

Memorialul Nicolae Grigorescu

DJ711A, Pitaru 137370, România

Memorialul Nicolae Grigorescu
Muzeu
4.8
56 recenzii
8 comentarii
Indicații de orientare
HHPH+RH Pitaru, România
+40 732 100 120
Semnalează o problemă
Solicită ștergerea locaţiei
Revendică această locație
Share
Luni: Închis
Marți: 9–16
Mirecuri: 9–16
Joi: 9–16
Vineri: 9–16
Sâmbătă: 9–16
Duminică: 9–16
Scrie o recenzie
Sorin Popescu
Sorin Popescu2 ani în urmă
Memorialul Nicolae Grigorescu din comuna natala Pitaru trebuie neapărat vizitat. Replici foarte reușite, realizate în tehnici diferite sunt prezentate profesional de o dna. muzeograf cu multa însuflețire. Sunt și câteva tablouri originale de Th. Amân, D. Ghiata, s.a.Inițiativa organizării memorialului de către Primărie și dl. prof. Angelescu merita toată lauda.
BFS Automobile
BFS Automobile2 ani în urmă
Merita vizitat, sunteti primiti cu bunavointa si vi se explica de catre doamna ghid despre fiecare tablou in parte.Este o locatie micuta dar frumoasa!
Iulian Turicianu
Iulian Turicianu2 ani în urmă
Popasul in acest cuibusor cu tablouri s-a meritat din plin. Intrarea este libera iar ghidul de acolo ne-a prezentat exponatele si ne-a introdus in atmosfera. De recomandat.
Madalina Pangrate
Madalina Pangrate2 ani în urmă
Foarte faină experiența și se leagă minunat de niste alte obiective pe care le poți vizita in zona: Palatul Brâncovenesc din Potlogi sau Casă memorială și Parcul Ghica.
Din motive foarte evidente, casa memoriala nu are tablouri originale de Grigorescu, dar sunt prezentate niste schițe foarte interesante. Recomand vizitarea.
Cristian Constantin
Cristian Constantin2 ani în urmă
Un muzeu aparent marunt, dar care iti transmite o emotie mare. O doamna ghid agreabila si care impartaseste cu drag informatii chiar si celor mai grabiti turisti. Recomand!
Anca Donisa
Anca Donisa2 ani în urmă
Este un muzeu mic si dragut la care merita sa mergeti daca ati vizitat si palatul lui brancoveanu din Potlogi. Nu se plateste intrare, iar doamna de acolo este foarte draguta si descrie picturile expuse. Subliniez, picturile nu sunt originale. Sunt copii recunoscute impreuna cu tablouri ale altor pictori mai putin cunoscuti. Cladirea in care se afla este o posibila replica a casei lui Nicolae Grigorescu, construita dupa una din picturile lui, "Casa de la Campina", in "zona" in care se stie ca acesta a crescut. De mentionat, muzeul este construit si sustinut de primarie
Ciprian-Marius Bujor
Ciprian-Marius Bujor2 ani în urmă
Foarte fain, ghida este foarte bine pregătită și surprinzător de motivată pentru locul in care este deschis muzeul. Practic nu este casa in care s-a născut pictorul, însă e bine organizată și merită vizitată. Colecția de artă este decentă, câteva opere originale, multe copii, vreo câteva falsuri simpatice.
Cristina D
Cristina D2 ani în urmă
Foarte interesant, chiar daca nu este niciun tablou original Grigorescu. Experienta foarte placuta datorita ghidei, care ne-a prezentat tablourile pe scurt.
Locații recomandate