/Braila/Muzeu

Centrul Cultural "Nicăpetre"

Strada Belvedere, Brăila, România

Centrul Cultural "Nicăpetre"
Muzeu
4.5
55 recenzii
8 comentarii
Indicații de orientare
7XCG+XV Brăila, România
+40 339 401 005
muzeulbrailei.ro
Semnalează o problemă
Solicită ștergerea locaţiei
Revendică această locație
Share
Luni: Închis
Marți: Închis
Mirecuri: 10–18
Joi: 10–18
Vineri: 10–18
Sâmbătă: 10–18
Duminică: 10–18
Scrie o recenzie
Sebastiana Sarateanu
Sebastiana Sarateanu2 ani în urmă
Arhitectura exterioara a casei este foarte frumoasa. Din păcate nu am putut vizita muzeul. Deși teoretic era deschis duminica, și normal ar fi fost sa fie o zi normala tocmai ca era sărbătoare și mulți oameni au venit special pentru we mai lung, conducerea a considerat ca e mai bine sa închidă toate muzeele orașului pentru ca nu, doar e sărbătoare! Păcat de un oraș cu mare potențial turistic!
Theo B.
Theo B.4 ani în urmă
Un loc foarte frumos de vizitat dacă ai norocul sa îl găsești deschis. Dacă ești in zonă, merita văzut.
Leo Rameau
Leo Rameau4 ani în urmă
Excelentă locație, casă veche, și genială colecție a sculptorului aflată în ea.
Petrica Natalia Pindaru
Petrica Natalia Pindaru4 ani în urmă
Este foarte frumoasă casa Embiricos! Lucrările artistului NICAPETRE sunt excepționale!
George Raileanu
George Raileanu4 ani în urmă
Este o locație frumoasă, pentru poze ...este un muzeu curat, îngrijit, se merită!
J Gabriel
J Gabriel5 ani în urmă
Această casă a fost concepută de arhitectul Lazăr I. Predinger. A aparținut marelui armator grec Menelaos Embiricos. Acest imobil ulterior a avut mai multe destinații iar în prezent este sediul Centrului Cultural Nicăpetre. Nicăpetre, pe numele lui civil Petre Bălănică, a fost un sculptor român născut la Brăilița în 27 ianuarie 1936. A creat și a expus lucrări atât în țară cât și în străinătate. S-a stins din viață la 21 aprilie 2008 în Canada. În perioada 2008 – 2010 imobilul a suferit ample lucrări de reabilitare dar nu a fost modificată și nu a pierdut niciuna din componentele ei valoroase. Centrul cultural a fost redeschis pentru public în data de 12 noiembrie 2010.
Basilis 007
Basilis 0075 ani în urmă
Epaminondas K. Embiricos (1858-1924) a fost un armator grec, bancher si politician. A venit din Andros. A fost activ in Romania prin dezvoltarea operatiunilor de transport maritim ale familiei. El a fost unul dintre fondatorii bancii Atenei si a fost implicat activ in transportul maritim. A fost ales membru in Andros si in 1908 a fost ministru al navigatorilor. A fost de asemenea presedinte al Comisiei grecesti pentru targul maritim international.
Emil Nechifor
Emil Nechifor6 ani în urmă
Centrul cultural Nicapetre este adapostit de una din cele mai frumoase cladiri din Braila - Casa Embiricos construita de fraţii Leonidas şi Mihail Embiricos, proveniţi din insula Andros a Greciei care au înfiinţat în 1908, la Pireu, compania maritimă National Steam Navigation. In Constanta exista o alta cladire impresionanta construita de cei doi frati, care din pacate se afla in momentul de fata intr-o stare jalnica.
Locații recomandate