/Botosani/Muzeu

Muzeul Județean de Istorie

Strada Unirii 15, Botoșani 717113, România

Muzeul Județean de Istorie
Muzeu
4.3
212 recenzii
8 comentarii
Indicații de orientare
PMV5+M7 Botoșani, România
+40 231 513 446
muzeu.btlife.ro
Semnalează o problemă
Solicită ștergerea locaţiei
Revendică această locație
Share
Luni: Închis
Marți: 9–16
Mirecuri: 9–16
Joi: 9–16
Vineri: 9–16
Sâmbătă: 9–16
Duminică: 9–16
Scrie o recenzie
Just lore
Just lore2 ani în urmă
Am fost cu fiul meu și din păcate am rămas dezamăgită.. doamna care ne a făcut pe a ghidul era grăbită rău..
Muj Radu
Muj Radu2 ani în urmă
Supraveghetoarea lipa-lipa în șlapi după tine, ca în majoritatea muzeelor de la noi, uimită că eşti chiar interesat de exponate şi îţi iei timp să le privești în tihnă, când turul trebuia să fie încheiat în 10 minute. Când îşi pierde răbdarea, deşi abia are doi vizitatori, stă-n spatele tău şi ciocăneşte nevrotic în masă. La tablouri te agasează şi te tot direcţionează spre galeria de artă, chit că ai vrea totuşi să admiri lucrările unor artişti mai puțin cunoscuţi pe care nu-i găsești peste tot. Despre exponatele cărora le lipsesc etichetările, n-are sens să întrebi, că nu ştie să-ți răspundă, evident, informațiile sunt din categoria: "sunt foarte foarte vechi", "piepteni de țigări... ba nu, de păduchi"... sau legate de sărbătorile care n-apar în calendarul ortodox, dar care i-ar scuti de o zi de muncă... 🙃
Ovidiu Rudi
Ovidiu Rudi2 ani în urmă
Muzeul e ok, dar cans am ajuns acolo nici nu aveau marunt sa ne dea rest nici Plata cu cardul nu acceptau. a trebuit sa caut 10 minute sa fac rost de marunt.
Aquatar
Aquatar4 ani în urmă
Un muzeu interesant insa nu este întreținut. Exteriorul clădirii nu arata prea bine. În interior sunt câteva exponate ce merita a fi văzute. Din când în când se organizează și expoziții pe anumite teme cu obiecte adunate din alte muzee și prezentate sub un nume sonor. Azi, aceasta expoziție, era despre Ștefan cel Mare. A fost interesant sa aflu că numărul bisericilor și mănăstirilor construite in perioada domniei lui a fost cu mult mai mic decât zice legenda. Au fost în jur de 25 biserici în 47 ani de domnie, raportând la aproximativ 600 biserici construite in 45 ani de comunism..
Dan Ailincai
Dan Ailincai4 ani în urmă
Un muzeograf grăbit, care nu oferă decât explicațiile care sunt inscripționate deja...
Irina Stefan
Irina Stefan6 ani în urmă
O lectie buna de istorie pentru mici si mari 😊.
Cristian Gut
Cristian Gut2 ani în urmă
am facut un city break la botosani si mi se pare ca este atractia principala de aici din oras, ai ce sa vezi , sa iti ocupi timpul . Pe timp d eiarna mi s-a parut ca e putin cam cald in rest un muzeu organizat decent mie mi-a placut
Sergiu Ivanov
Sergiu Ivanov2 ani în urmă
Pentru pasionatii de muzee, aflati in trecere prin Botosani, e un loc ce merita vazut. Din nefericire, nu se mai pune accent pe aceste institutii si poate nu se mai intretin asa cum trebuie. Este interesant ca poti cunoaste un pic din istoria locurilor care au dat atatea personalitati marcante ale romanilor si asta la tarife convenabile si aproape si de alte zone de interes ale orasului.
Locații recomandate