/Arges/Muzeu

Curtea Domnească

Strada Mircea cel Mare 1, Curtea de Argeș 115300, România

Curtea Domnească
Muzeu
4.4
701 recenzii
8 comentarii
Indicații de orientare
4MRG+G2 Curtea de Argeș, România
Semnalează o problemă
Solicită ștergerea locaţiei
Revendică această locație
Share
Luni: 8–20
Marți: 8–20
Mirecuri: 8–20
Joi: 8–20
Vineri: 8–20
Sâmbătă: 8–20
Duminică: 8–20
Scrie o recenzie
Floricica Marian
Floricica Marian2 ani în urmă
Curtea Domnească de la Argeș a fost de-a lungul timpului un punct de referință istoric, Curtea devenind în timp resedință domnească pe vrema lui Basarab I, dar și în timpul domniei lui Mircea cel Bătrân (1386-1418).
In interiorul Curtii Domnești de la Argeș, turiștii pot admira și Biserica Sân Nicoară sau Nicolae cel Mic care a fost construită din ordinal Doamnei Clara, mama vitregă a domnitorului Vladislav Vlaicu, fiind dăruită pentru oficierea slujbelor preoților catolici
Smolii Sorin
Smolii Sorin2 ani în urmă
O locație superbă. Mi-a plăcut enorm.
Ioana Lucaciu
Ioana Lucaciu2 ani în urmă
Loc istoric ce merita vizitat, insa atentie: biserica se inchide la ora 17. Se poate parca in fata. Vizita nu dureaza mult.
Nana Meci
Nana Meci2 ani în urmă
Dacă sunteți la Mănăstirea Curtea de Argeș nu ratați și Curtea Domnească.
PETRESCU ROMULUS
PETRESCU ROMULUS2 ani în urmă
O locație plina de istorie. Plimbându-te prin curtea bisericii te umpli de energie și se restabilește parca liniștea interioara ! Mi-a plăcut mult.
Nicu Amariutei
Nicu Amariutei2 ani în urmă
Complexul feudal Curtea Domnească de la Argeș . Municipiul Curtea de Argeș.

Considerată cea mai veche biserică monument de artă și arhitectură medievală din Țara Românească ,
complexul Curtea Domnească este pe lista patrimoniului UNESCO !
Acest monument din sec 14-15 deține o necropolă cu 13 morminte ale domnitorilor munteni, a căror secrete în mare parte nu a fost pe deplin descifrate nici pină astăzi . În mormîntul nr.10 se crede că ar fi Radu Negru, ori unul din fiii lui Basarab 1, mister ce încă nu a fost elucidat . Inscripția de pe inelul găsit asupra voievodului adînceste enigma, deoarece acesta ar avea origini catolice similare cu ale unui prinț englez contemporan epocii sale . Însă ce impresionează cel mai mult la această biserică, este această uimitoare pictură murală veche interioară, ce se păstrează
încă din timpul domniei lui Vlaicu Vodă și au fost începute pe la 1360, reprezentind scene cu caracter de unicat în spațiul nostru religios !
Biserica rămasă în picioare și astăzi a fost ridicată de meșteri din spațiul bizantin ce au ridicat- o în stilul arhitectural pur bizantin cu influente predominant renascentiste timpurii . Am fost acolo și am fost impresionat de aspectul și de aerul din interior, toate acestea reușind să mă poarte în timpuri străvechi captivandu-mi pe deplin atenția în așa măsură încît aici am pierdut cu totul noțiunea timpului . Acest monument istoric ar trebui mai bine conservat deoarece este asemeni un tezaur neprețuit și asta pentru că degradarea se observă încă de la turnul intrări a cărui acoperiș s-au prăbușit . Curtea Domnească este un loc încărcat de istorie și este învăluit în mistere și cu siguranță ar trebuie să-l vezi cu ochii tăi !
Gabriel Macovei
Gabriel Macovei2 ani în urmă
Un ghid f bine pregătit și foarte atent cu vizitatorii
Rodica Demirmen
Rodica Demirmen2 ani în urmă
Îmi place pentru că este o biserică plină de istorie , foarte importantă pentru orașul Curtea de Argeș România, plină de surprize frumoase ,cu pictură murală păstrată ,cu scene unicat , este o biserică impunătoare frumoasă . Am vizitat Curtea Domnească cu mare plăcere . Cel mai mult mă impresionează Biserica Domnească care poartă numele și de Biserica Sfântul Nicolae Domnesc . Îmi place cum a fost zidită , folosind bolovani de râu și cărămidă roșie arsă , și gândesc ce mâini dibace au avut acei oameni meșteri care au ridicat această biserică religioasă . Îmi place și poarta cea mare cum este zidită , trei rânduri de cărămidă roșie și un rând de bolovani , totul păstrând u se până astăzi . Curtea Domnească este un muzeu în aer liber , nu este aglomerat , sunt vizitatori puțini , și totuși este cel mai important obiectiv turistic care trebuie vizitat în Curtea de Argeș România . Lângă Curtea Domnească se află o stație de transport . Programul de vizitare în Curtea Domnească este între orele 10 și 18 . Intrarea este liberă ,.Aș specifica , copiii nu trebuiesc lăsați nesupravegheați . Se poate vizita și interiorul Bisericii Domnești . În apropierea acestui obiectiv turistic se află Bulevardul Basarabilor , cu terase restaurante , fast food , paste pizza , restaurant cu bunătăți tradiționale românești , cofetarii patiserii , grill rotisor pui , magazine cu suveniruri , farmacii , bănci , cred că găsiți tot ce doriți . Recomand vizitarea acestui obiectiv turistic din orașul Curtea de Argeș România .
Locații recomandate