/Iasi/Doctor

Primăria Municipiului Iași

Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt nr. 11, Iași 700064, România

Primăria Municipiului Iași
Doctor
3.9
297 recenzii
8 comentarii
Indicații de orientare
5H6M+PJ Iași, România
+40 232 267 582
primaria-iasi.ro
Semnalează o problemă
Solicită ștergerea locaţiei
Revendică această locație
Share
Luni: 8–16
Marți: 8–16
Mirecuri: 8–16
Joi: 8–16
Vineri: 8–16
Sâmbătă: Închis
Duminică: Închis
Scrie o recenzie
Încerc beucacosmin
Încerc beucacosmin2 ani în urmă
Niște oameni care așteaptă salariul și se gândesc la vacanta nu rezolva nici o problema, o adeverință să dureze 10 zile... nesimțire
Doina Apopei
Doina Apopei2 ani în urmă
Mizerie și un miros de nedescris la punctul de colectare a deșeurilor alimentare provenite de la Piata Sudului (CUG) situat langa statia de autobuz de lângă Selgros.
Scurgerile provenite de la acest punct se împrăștie pe trotuar, emanând agresiv miros de groapa de gunoi. Trebuie să ți tii respirația cu perseverență pentru a traversa aceasta zonă.
Trotuarul, ce știm că ar trebui sa fie folosit de pietoni, este blocat de mașini cu produse agroalimentare ce stau nestingherite, fara ca cineva sa le atragă atenția șoferilor să lase liber un spatiu minim de bun simt pentru circulație.
Trăiesc în această zonă de 37 de ani, am văzut multe lucruri legate de gospodărirea acesteia, dar atâta indiferență și lipsa de respect față de spațiul public și față de cetățeni încă nu am întâlnit.
Bine de știut de catre conducerea acestei societăți: zona menționată nu a mai fost igienizată dinainte de 30 august.
POATE FACETI CEVA. DATORIA PENTRU CARE SUNTETI PLĂTIȚI.
Adrian Ilie
Adrian Ilie2 ani în urmă
Prostie si incompetenta! Toate deciziile luate nu fac decat sa ingreuneze traficul din oras (bonus: mai multa poluare). Nu se ofera alternative bune pentru a lasa masina acasa: mijloace de transport bune (AC, caldura, limitarea calatorilor pentru a nu fi foarte aglomerat, curatenie), piste bune pentru bicicleta/trotineta. Trecerile de pietoni nu sunt toate iluminate. Noaptea pietonii sunt aproape invizibili. Si multe alte exemple. Multi se muta la casa, dar au buletin de oras. Va urez succes la alegerile viitoare! ;)
Lucian Ionescu
Lucian Ionescu7 ani în urmă
Clădirea, monument de arhitectură, a fost construită în stil neoclasic la sfârșitul secolului XVIII de către familia Roset-Roznovanu, cea mai influentă familie a Iașului acelor vremuri. Din această cauză, clădirea este cunoscută sub numele de Palatul Roset-Roznovanu (sau Palatul Roznovanu). În prezent, după cum se vede, adăpostește Primăria orașului. De-a lungul timpurilor, clădirea a fost martoră la numeroase evenimente istorice din care aș menționa numai perioada Primului Război Mondial când întrega conducere a României s-a retras la Iași, Regele Ferdinand I avându-și cabinetul exact în camera unde este acum cabinetul primarului. Fotografiile atașate de mine redau aranjamentele festive din fața Primăriei cu ocazia sărbătorilor de Crăciun și An Nou.
Florin Matei
Florin Matei2 ani în urmă
Recenzia mea se referă strict la clădirea în care funcționează instituția Primăriei Iași. Este vorba de fostul palat Roset-Roznovanu, monument de arhitectură, construit în deceniile 7 - 10 ale sec. XVIII-lea și restaurat între anii 1830 și 1833 de către cunoscutul arhitect Gustav Freywald, cel care a proiectat și Catedrala Mitropolitană din Iași. Până în 1891 când este vândută statului, clădirea este reședință a familiei Rosetti - Roznovanu, cea mai puternică și mai influentă familie din arena politică moldavă a urbei. Fiind una din cele mai importante case ale Iașului în epocă, a găzduit numeroase personalități și a fost martora unor evenimente istorice semnificative.
La sfârșitul sec.XVIII (1788), se stabilește la Palat, generalul rus Romanov și mai apoi, întreaga diplomație rusă, aflată aici în perioada Regulamentului Organic (1829 - 1831). De altfel, în 1866, familia Roznovanu, susținută de forțe politice din Rusia, încearcă organizarea unui complot ce urmărea urcarea în scaunul Moldovei, a lui Nunuța Roznovanu, dar planul se soldează cu un eșec. Un eșec a fost și încercarea fostului domnitor Mihail Sturdza, stabilit aici în 1858 de a reveni la putere, la 10 ani de la plecarea din țară. Figuri marcante se perindă prin saloanele Palatului în deceniile 7-8 ale sec.XIX: M.S. Carol I, Natalia Kescu (care va deveni Regina Serbiei în 1882), celebra Hariclea Darclée etc.
Între anii 1892 - 1892, Palatul Roznovanu va fi folosit ca reședință temporară a familiei regale, o parte din spațiu fiind alocat autorităților locale.
Clădirea a jucat un rol deosebit pe scena istoriei mai ales în Primul Război Mondial, între 1916 - 1918, când a găzduit sediile ministerelor conducerii politice refugiate de la București. În încăperea în care se află acum Cabinetul Primarului, își avea biroul M.S. Regele Ferdinand I, iar în actuala Sală de ședințe a Consiliului Local s-a întrunit în 1918, Consiliul de Război al României. De asemenea, parterul a servit drept locație pentru un spital civil al Misiunii Crucii Roșii Americane În deceniile 2-4 ale secolului XX, Palatul cunoaște din nou strălucirea vieții mondene de altădată, pentru ca, din 1944 să devină sediul Comitetului Orășenesc de Partid și din 1970 sediul Primăriei Iași.
După 1990 s-au perindat prin Sala Mare a Palatului, semnificative personalități ale vieții politice românești, membrii Casei Regale, ambasadori și reprezentanți ai statelor din toate colțurile lumii.
Petr Iasi
Petr Iasi2 ani în urmă
Primăria Iași care nu este in stare sa inventarieze terenul lor pentru a deschide cartea funciara colectiva a blocului. Rușine. Sa va fie rușine. Umblam cu acte de 5 ani și nu reușim datorita incompetentei voastre
Sebass
Sebass2 ani în urmă
Am vizitat orasul in prag de Sarbatori , zona de centru : Pallas ,Stefan Cel Mare , era totul amenajat cu multe lumini , casute multe produse delicioase ,fie ca esti adult sau copil ,te facea curios ..sa vezi,sa cumperi sau chiar sa gusti. O atmosfera de poveste ,o clipa de relaxare. Frumos ,multumim celor care s au implicat in organizare si decorare . Bravo
Costi MIHAI
Costi MIHAI2 ani în urmă
Personal,nu am ce sa reprosez. O singura observatie:ar fi bine sa se extinda. Viata functionarilor nu e usoara. Birourile sunt aglomerate.
Locații recomandate