/Brasov/Doctor

Muzeul Național Bran

Strada Doctor Aurel Stoian 14, Bran 507025, România

Muzeul Național Bran
Doctor
4.8
82 recenzii
8 comentarii
Indicații de orientare
G988+PM Bran, România
+40 268 238 336
muzeulnationalbran.ro
Semnalează o problemă
Solicită ștergerea locaţiei
Revendică această locație
Share
Luni: Închis
Marți: 9–16
Mirecuri: 9–16
Joi: 9–16
Vineri: 9–16
Sâmbătă: 9–16
Duminică: 9–16
Scrie o recenzie
Andreea Marin
Andreea Marin2 ani în urmă
Am av o scurta vizita acestui muzeu în detrimentul castelului Bran, căci prețul la castelul Bran ni s-a părut prea mare. Vizita aici a fost 10 lei. Am văzut piese de mobilier originale și o expoziție despre cărțile scrise de Regina Maria. Din păcate, spațiu fiind mic, nu pot organiza mobila și decorațiunile asa cum ar trebui sa fie într-un palat, căci muzeul este organizat într-o căsuța. Doamna de la muzeu ne-a explicat despre fiecare piesa istoria ei. Ne-a făcut plăcere această vizita la Muzeul Bran, un muzeu mic, dar întreținut de niște oameni cu o dragoste mare pentru istorie.
Andra Costache
Andra Costache2 ani în urmă
Un muzeu mic, dar cu exponate foarte interesante. Se pot vizita circa 7-8 camere în care a fost adus, după retrocedarea din 2009, mobilierul original din castelul Bran. Au fost reconstituite dormitoarele regale, sufrageria regală și mai multe saloane. Prețul este numai 10 lei (gratuit pentru elevi), iar ghidul a fost foarte amabil. La parter sunt expoziții temporare (de exemplu, fotografii și cărți din colecția reginei Maria). O experiență categoric superioară celei de la castelul Bran; nu ar trebui ratat muzeul dacă vizitați Branul.
Camelia Dinu
Camelia Dinu2 ani în urmă
De neratat, exponate foarte interesante! Păcat că nu stau unde ar trebui, în castelul Bran.
Dan
Dan2 ani în urmă
Trebuie să vizitați acest muzeu când ajungeți în Bran! Veți vedea exponate originale care au aparținut Reginei Maria a României și Regelui Ferdinand I, exponate care se puteau vedea în Castelul Bran înainte de retrocedare, conform explicațiilor personalului de la muzeu. Personalul este foarte amabil și dornic de vizitatori. Prețul este doar 10 lei de adult.
Nadia Dora
Nadia Dora2 ani în urmă
Un loc extraordinar pe care l-aș mai vizita de încă 100 de ori! Piese originale din cadrul castelului Bran, aparținând Reginei Maria.
Cu durere în suflet administratorii muzeului se tem de amenințarea desființării acestui loc, piesele urmând sa fie relocate în alte muzee din țară SAU depozitate... Istoria românească nu poate fi ștearsă sau desființată!
Loredana Ionescu
Loredana Ionescu2 ani în urmă
Foarte plăcut impresionata! Îmi pare rău că aceste piese prețioase nu le putem vedea acolo unde le este locul, dar am profitat de ocazie și m-am bucurat de ele chiar și asa. Doamna de acolo ne a oferit multe informații... Mai ales ca eram singurii vizitatori în acel moment, din păcate. Recomand pentru iubitorii de istorie și arta mai ales!l
Laura Axinia
Laura Axinia2 ani în urmă
Un loc special de mare atractie, cu piese de mobilier originale, obiecte din colectii particulare, referitoare la cel mai mare eveniment din istoria Romaniei: Marea Unire. Acest loc ne-a fost prezentat cu multa emotie, de o doamna ghid foarte draguta, care a reusit sa ne transmita in cateva minute o parte din istoria tarii noastre.
Mihaela Helmis
Mihaela Helmis2 ani în urmă
Straturi de istorie si vibraţii ce isi cer si isi pastreaza locul in urbe( nu in cetate!)
Locații recomandate