/Arges/Biblioteca

Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” Argeș

Strada Victoriei 18, Pitești, România

Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” Argeș
Biblioteca
4.6
62 recenzii
8 comentarii
Indicații de orientare
VV5C+5P Pitești, România
+40 248 223 030
bjarges.ro
Semnalează o problemă
Solicită ștergerea locaţiei
Revendică această locație
Share
Luni: 9–20
Marți: 9–20
Mirecuri: 9–20
Joi: 9–20
Vineri: 8–16
Sâmbătă: Închis
Duminică: Închis
Scrie o recenzie
Milena Savu
Milena Savu2 ani în urmă
Un loc unde as putea sa lucrez cu plăcere, deoarece iubesc cărțile. Doamnele bibliotecare sunt foarte amabile și uneori, atunci când nu am timp suficient de colindat printre rafturi, îmi recomanda cărți care s-au dovedit a fi pe gustul meu.
TEODOR VIOREL CIOBOTEA
TEODOR VIOREL CIOBOTEA2 ani în urmă
Un edificiu modern aflat in centrul orasului,un loc unde putem gasi peste 500000 de publicatii, enciclopedii,documente grafice etc.RECOMANDAT !!!
Catalin Creata
Catalin Creata2 ani în urmă
Cultură și iarăși cultură. O experiență de neuitat în sala de lectură.
Diana Boghiu
Diana Boghiu4 ani în urmă
O biblioteca fantastica, ce dispune intotdeauna de foarte multe titluri noi, cat si de carti consacrate la care poti oricand sa te intorci.
Doamnele sunt mereu amabile si perioada de imprumut e suficient de lunga.
Mi-am petrecut o buna parte din copilarie si adolescenta aici.
Recomand cu mare drag!
İonuț Mihail
İonuț Mihail4 ani în urmă
E un loc foarte bun, cu o varietate de cărţi, plus sala de conferinţe, unde se pot ţine şi concerte (ca cel de acum, de Crăciun, care e pe cale să înceapă). Doamnele sunt foarte amabile, creează o ambianță foarte plăcută. Recomand cu încredere ! :)
Eugen Amza
Eugen Amza5 ani în urmă
Anul 1869 este anul de referință în ceea ce privește bazele unei biblioteci publice în orașul Pitești. În acest an Paraschiva Stephu își întocmește testamentul, prin care lasă 200 de galbeni austrieci pentru organizarea unei biblioteci publice.
Conducerea primăriei a fost de acord cu acest demers, dispunând elaborarea unui regulament de organizare și funcționare a bibliotecii. Acest regulament a fost aprobat de Consiliul comunal la 16 martie 1886. Pe parcursul anilor, biblioteca publică din Pitești și-a dezvoltat colecțiile cu ajutorul primăriei dar și prin unele donații.
Un punct de referință în acest sens îl constituie anul 1904, an în care biblioteca orașului primește prin donație biblioteca istoricului Gheorghe Ionescu-Gion, imediat după decesul acestuia. Biblioteca consta din peste 1000 de volume, în limbile română, franceză și italiană. O contribuție însemnată la realizarea acestei donații a avut Ana Ciupagea (1865-1908), femeie de aleasă cultură, actriță cu studii dramatice la Paris, poetă și traducătoare, soția lui Gheorghe Ionescu-Gion.
În anul 1929 s-a înființat Ateneul popular Gheorghe Ionescu-Gion, care a funcționat încă de la început cu biblioteca publică, sufletul acestei instituții fiind, timp de aproape 20 de ani, institutoarea Tatiana Bobancu. Întregul fond de carte al bibliotecii Ateneului se află astăzi în colecțiile Bibliotecii Județene Argeș, câteva zeci de volume fiind din donația istoricului Gheorghe Ionescu-Gion.
Anul 2003 a adus o mare bucurie iubitorilor de carte din Pitești prin darea în folosință a unui sediu nou, în suprafață totală de 4.900 mp, sediu în care dorim să oferim publicului acces larg la informații cât mai diverse, instruire și recreere.
Bogdan ENESCU
Bogdan ENESCU5 ani în urmă
Arata super hidos, arhitectul si cei care au aprobat aceasta ciudățenie trebuie pusi la Gazeta de Perete la rubrica "asa Nu". Nu are nici o treaba cu clădirile de patrimoniu, nici macar cu blocul de peste drum. Piteștiul are o zona pietonala care se chinuie din cauza acestei clădiri care iti zgarie retina.
Cristian-Dan Dumitru
Cristian-Dan Dumitru2 ani în urmă
Multă amabilitate din partea doamnelor, o adevărată plăcere sa petreci un pic de timp printre carti.
Locații recomandate