/Valcea/Avocat

Ana Cristina Margu-Birou de Mediator

Carol I NR. 1 Etaj II, Clădirea Federalcoop, 240174, Râmnicu Vâlcea, România

Ana Cristina Margu-Birou de Mediator
Avocat
5
2 recenzii
2 comentarii
Indicații de orientare
4936+2J Râmnicu Vâlcea, România
+40 762 987 988
birou-de-mediator-ana-cristina-margu.business.site
Semnalează o problemă
Solicită ștergerea locaţiei
Revendică această locație
Share
Luni: 9–17
Marți: 9–17
Mirecuri: 9–17
Joi: 9–17
Vineri: 9–17
Sâmbătă: Închis
Duminică: Închis
Scrie o recenzie
Ana Cristina Margu-Birou de Mediator
Ana Cristina Margu-Birou de Mediator9 ani în urmă
Biroul mediatorului, refugiu și loc pentru restabilirea comunicării.

Biroul mediatorului, refugiu și loc pentru restabilirea comunicării.
De ce uneori se evită rezolvarea conflictelor, lăsându-le cale liberă pentru a escalada și a se ajunge la o deteriorare a relațiilor? Poate pentru că un conflict îi determină pe oameni să se teamă de ceilalți, dar chiar și de ei înșiși.Uneori, ceea ce detestă oamenii la ceilalți, este ceea ce se găsește de fapt în interiorul lor.Astfel, o confruntare cu ceilalți, ar fi precum o confuntare cu ei înșiși.Oamenii știu acest lucru, în mod intuitiv.Este motivul pentru care atât de mulți oameni evită soluționarea conflictelor, ei neavând curajul de a se confunta cu temerile lor secrete, cele mai profunde.
Pacea nu este ușor de găsit și de menținut.Există însă alternative.Trebuie doar să se dorească, să se fască eforturi pentru că, dacă oamenii scapă de conflicte, pot scăpa și de proprii demoni iar viața lor poate continua apoi liniștită.Aceasta este medierea, un instrument puternic și deosebit de valoros, de care oamenii trebuie să uzeze.
În mediere pot fi găsite soluții durabile, pe termen lung.
Uneori oamenii evită să încerce măcar rezolvarea conflictelor, pentru că sunt conștienți că pot ieși la iveală aspecte dureroase, dificile, care le crează anxietate.
Pentru a ajunge la un rezultat, este necesară sinceritatea, adevărurile trebuie spuse și nu ascunse.
Oamenii trebuie să vorbească de la inimă la inimă și de la minte la minte.
Mediatorul insistă pe a se spune adevărul, pentru că știe că doar așa va putea ajuta părțile din biroul său.
Evitând rezolvarea conflictului , oamenii își refuză posibilitatea de a vorbi despre problemele care i-au iritat , uneori ani de zile.
Restabilirea dialogului permite noi viziuni și idei despre relație și pot fi găsite soluții care anterior păreau de neînchipiuit.
Oamenii pot fi încurajați să fie creativi, să exploreze, să-și înfrângă frica și emoția descoperirii.
Conflictul este ceva urât și deseori brutal.Biroul mediatorului este ca un fel de refugiu, un loc sigur și unde există respect, moralitate, grijă pentru oameni.
Mediatorul are o datorie sacră, aceea de a crea un refugiu unde oameni din diferite medii să fie auziți și înțeleși, unde nevoile și ideile lor vor fi respectate.
Mediatorul datorează respect tuturor părților, grijă , protecție, respectarea demnității , nelăsând loc de atacuri personale, insulte sau emoții negative, violență fizică ori psihică.
Biroul mediaorului trebuie să fie un loc unde oamenii sunt capabili să se apropie unii de ceilalți, și nu unde să fie nevoiți să se apere unul de celălalt.
Nu se oferă granții că pacea va fi restabilită, mediatorul are doar o obligație de diligență , fiind posibil ca acel conflict să nu poată fi stins, în ciuda eforturilor depuse de toată lumea.
Riscul eșecului însă nu ar trebui pus înaine, pentru că există o rată foarte mare de succes a medierii, și nu trebuie să fie un factor de descurajare pentru încercarea amiabilă de a rezolva problemele.Calea amiabilă este întotdeauna preferabilă unei lupte prin instanțe, unde, de fapt, se poartă o luptă a orgoliilor, acestea fiind distructive, nocive.
Mediator Ana Cristina Margu
Trita Marinela
Trita Marinela2 ani în urmă
Recomand cu drag! In spatele unui profesionist desăvârșit se afla o persoană deosebită!
Locații recomandate