/Galati/Avocat

Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați

Strada Domnească 47, Galați, România

Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați
Avocat
4.7
166 recenzii
8 comentarii
Indicații de orientare
C3Q4+FC Galați, România
+40 336 130 108
ugal.ro
Semnalează o problemă
Solicită ștergerea locaţiei
Revendică această locație
Share
Luni: 8–16
Marți: 8–16
Mirecuri: 8–16
Joi: 8–16
Vineri: 8–14
Sâmbătă: Închis
Duminică: Închis
Scrie o recenzie
Violeta Camelia
Violeta Camelia2 ani în urmă
Arhitectura impresionantă. Nu trebuie ratată ca de altfel toată strada Domnească care abundă de clădiri vechi frumoase.
Mihail Silvestru
Mihail Silvestru2 ani în urmă
Un loc pe unde ar trebui să treacă și politicienii noștri. RECOMAND
Donţu Otilia-Cristina
Donţu Otilia-Cristina2 ani în urmă
Am studiat la aceasta universitatea in perioada 2008-2012. Am avut ce invata de la profesorii de acolo. O universitate profesionista.
Nicolai Mimi
Nicolai Mimi2 ani în urmă
👍Arhitectură impresionanta.
Sorinel Roman
Sorinel Roman2 ani în urmă
Frumos,personal foarte amabil !
Florin-Cristian Serban
Florin-Cristian Serban4 ani în urmă
Superbă această clădire, în care acum se află Universitatea Dunărea de Jos! Păcat, însă, că i-a fost deturnată destinația inițială, anume aceea de Palat de Justiție! I se potrivea de o mie de ori mai bine!
Marinela Dobrea
Marinela Dobrea6 ani în urmă
UNIVERSITATEA GALATI

Situat în centrul Galaţilor, fostul Palat al Justiţiei, astăzi sediul Universităţii, ocupă în vechiul peisaj arhitectural al municipiului locul cel mai de seamă, datorita monumentalitaţii sale. Acest edificiu este opera arhitecţilor Grigore Cerchez şi Vîrnav. A fost construit între anii 1911-1913.
Grigore Cerchez (sau Cherchez, Cerkez) (n. 5 octombrie 1850 - d. 1927) a fost un inginer civil, profesor şi arhitect român. A fost unul dintre adepţii şi susţinătorii curentului de afirmare a specificului naţional românesc în arhitectură. A urmat cursurile de la École Centrale des Arts et Manufactures de la Paris iar în perioada 1876-1879 a ocupat la Bucureşti funcţia de Inginer Şef al oraşului.
Opere importante
O aripă a Palatului Cotroceni (Marele Salon de Recepţie, reamenajat între 1925 - 1926)
Banca Naţională a României, Filiala Brăila (1886)
Palatul Institutului de Arhitectură "Ion Mincu", Bucureşti (1912 - 1927)
A participat la proiectarea palatului Academiei de Studii Economice
Bursa din Bucureşti
Sediul Uniunii Artiştilor Plastici (în stil gotic)- in prezent cladirea nu mai exista fiind daramata dupa cutremurul din 1977 care o afectase partial
Modernizarea şi canalizarea Dâmboviţei (1880)
Casa Manu de pe Aleea Alexandru (1915)
Casa Dissescu de pe Calea Victoriei (1910-1912)
Faţada Muzeului Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” (1904-1908)
Alte lucrări din Bucureşti
Teatrul Comedia de pe Calea Victoriei, actualmente Teatrul Odeon (1911)
Casa Dr Herescu - B-dul Dacia (1911-1913)
Casa Niculescu - Dorobanţu - Str G. Manu (este vorba despre casa care există şi astăzi, casa lui Ilie Niculescu - Dorobanţu, soţul Tatianei Brătianu, fata lui Ionel I.C. Brătianu)
Casa Constantin Niculescu - Dorobanţu / (casa construită pentru fratele lui Ilie Niculescu-Dorobanţu se află tot pe Str G. Manu chiar la intersecţie cu B-dul Lascăr Catargiu dar în prezent nu mai există fiind bombardată în 1944)
Casa Candiano-Popescu / Palatul Voievodal al Regelui Mihai - Şoseaua Kiseleff (actualmente sediul Băncii ING) 1910
Casa Lahovary / Str Orlando - casa a fost proiectată pentru Emil Lahovary si soţia sa Elena Niculescu Dorobanţu (1906-1919)
Biserica Bucur - efectuează lucrări de restaurare în 1909
Biserica cu Sibile - biserica ajunsese o ruină în 1912 iar arhitectull realizează planurile de refacere ale bisericii în 1913

Scarlat Vârnav a fost un inginer român, specializat în administraţie publică (n. 22 septembrie 1851, Iaşi - d. 23 octombrie 1919, Constanţa
Studii: Studii de inginerie la Paris
Activitate socio-profesională: director al Şcoalei de Poduri şi Şosele, 1880 director al Regiei Monopolurilor de Stat, 1894
A fost prefect al judeţului Constanţa în perioada 1902- 1904 şi 1907- 1909. S-a ocupat de construirea a 42 de biserici, 117 şcoli şi a două spitale, a câteva zeci de primării în judeţul Constanţa.
Opera a arhitectilor Grigore Cerchez si Anton Varnav, a fost construit intre anii 1911 si 1913, destinatia sa fiind aceea de Palat al justitiei.
Prin retragerea fatadei si incadrarea acesteia cu doua aripi dispuse flancant s-a creat un spatiu intim de piateta de unde sunt puse in valoare calitatile arhitectonice ale constructiei.
Exteriorul palatului este incarcat cu forme opulente si ferestre largi, cele superioare avand arcuri in plin cintru. Nivelul inferior este un demisol care, la exterior, se detaseaza prin masivitatea volumelor, a unei ornamentatii florale mai bogate, avand functia de soclu, pe care se ridica cele doua nivele.
Ornamentele de la ferestre si fatada formata din coloane care sustin arcuri trilobate alungite ne sugereaza viguroasele traditii din arhitectura medievala a Tarii Romanesti.
In interior , paralel cu fatada, se afla sala pasilor pierduti, acoperita cu o bolta en berceau, bogat ornamentata cu stucatura.
Lucia-Maria Spulbet
Lucia-Maria Spulbet2 ani în urmă
Super save măsuri de protecție contra Covid,mănuși unică folosință,dezinfectant de la intrare și pe fiecare ușa acces,săpun lichid toaletă,gsrdianul a luat temperatura la intrarea principală in Universitatea Dunarea dd jis Galați intrarea din Domnească
Locații recomandate