/Timis/Arhitect

Palatul Dicasterial

Strada Palanca, Timișoara, România

Palatul Dicasterial
Arhitect
4.4
752 recenzii
8 comentarii
Indicații de orientare
Q64J+RG Timișoara, România
Semnalează o problemă
Solicită ștergerea locaţiei
Revendică această locație
Share
Luni: 8–16
Marți: 8–16
Mirecuri: 8–16
Joi: 8–16
Vineri: 8–16
Sâmbătă: Închis
Duminică: Închis
Scrie o recenzie
Hilde Farkas
Hilde Farkas2 ani în urmă
Este frumos, curat dar din păcate se așteaptă foarte mult până ajungi la rand. Deși eram programată la ora 12 am ajuns la rând abea la ora 18.
Moraru Moraru
Moraru Moraru2 ani în urmă
Locul meu de muncă recomand doar celor interesați.
Marcel jurca
Marcel jurca2 ani în urmă
Nu e indicat să vizitați locația decât ca și turiști. În altă ipostază e sinistru
Adrian Ianto
Adrian Ianto4 ani în urmă
O clădire foarte frumoasă.Are o istorie lungă,aceasta fiind construită în sec. XVIII,și fiind folosită atât ca Casa Comitatului,ca Prefectură,iar în zilele noastre aici își desfășoară activitatea Tribunalul.
Merită vizitat,chiar dacă îl vedeți doar din exterior.
Andreea is traveling
Andreea is traveling4 ani în urmă
Palatul Dicasterial a fost construit intre anii 1855–1860 pentru a fi resedinta guvernatorului Banatului. E o copie dupa Palazzo Medici din Florenta. Multa vreme a fost considerata cea mai mare cladire din oras, avand trei nivele, trei curti interioare, 273 de camere, 27 de depozite, 34 de bucatarii, 20 de camari, 65 de pivnite, 34 de camere pentru servitori.

Fatadele sunt impartite in registre orizontale, ritmate doar prin sirul ferestrelor. Ornamentele de la ferestre se reduc la colonetele ce flancheaza ferestrele de la primul etaj. Palatul Dicasterial intervine in peisajul urban printr-o modificare de proportii a ambientului.

Astazi, in cladire functioneaza Tribunalul Timis, Judecatoria Timisoara, Curtea de Apel Timisoara si parchetele de pe langa aceste instante.
HLH 98
HLH 985 ani în urmă
Desi atunci cand am vizitat Timisoara acest palat a fost trecut ca un obiectiv turistic pe harta orasului , nu pot zice ca m-a impresionat cu ceva anume . Este o cladire masiva care probabil a fost renovata de curand , dar arhitectural o gasesc prea simplista si nici nu as putea-o considera obiectiv turistic . In Timisoara se gasesc multe cladiri mult mai frumoase , in special cele din carterele Iosefin si Fabric care , desi nerenovate , m-au impresionat mult mai mult
Claudia Rosu
Claudia Rosu2 ani în urmă
O cladire groaznica, pe coloane gasesti atentionarea sa nu te apropii!!! Dar ce fac conducerile instantelor sa remedieze problema? Pe unde sa circulam? Trebuie sa ai grija sa le ocolesti! Inadmisibil!
Elena Florea
Elena Florea2 ani în urmă
Nu prea fericita. La un moment dat era prea multa lume in sala de judecata. Presedinta a sesizat cam tarziu acest fapt.
Locații recomandate