/Buzau/Arhitect

Casa cu blazoane din Chiojdu

DJ103P, Chiojdu 127170, România

Casa cu blazoane din Chiojdu
Arhitect
4.7
270 recenzii
8 comentarii
Indicații de orientare
9637+92 Chiojdu, România
+40 737 030 006
uniuneaarhitectilor.ro
Semnalează o problemă
Solicită ștergerea locaţiei
Revendică această locație
Share
Luni: 10–17
Marți: 10–17
Mirecuri: 10–17
Joi: 10–17
Vineri: 10–17
Sâmbătă: 10–17
Duminică: 9–16
Scrie o recenzie
Adrian Popescu
Adrian Popescu2 ani în urmă
Un obiectiv foarte interesant, pe de o parte o casă de țară cu alură de conac, pe de alta "dependintele" mici pe dinafară, mari pe interior, chiar un amfiteatru încăpător pentru lucru sau expoziții. În casă, camerele nu sunt mari, iar lemnul dă o impresie de căldură și intimitate confortabilă.
Roberto Puiu
Roberto Puiu2 ani în urmă
Chiar merita vizitata, mai ales ca a fost restaurata de curand. Administratorul (si ghid in acelasi timp) ne-a povestit de-a fir a par despre trecutul acestei case cat si imprejurimi.
Mihnea Saidel
Mihnea Saidel2 ani în urmă
Un loc elegant, refacut cu atentie pentru pastrarea detaliilor!
Titi Toader
Titi Toader2 ani în urmă
In drum spre cascada Sipot din Basca Chiojdului , jud. Buzau , in fata scolii din Chiojd am intalnit un indicator "Casa cu blazoane" si cum ma intereseaza istoria acestor locuri am vizitat o . Un ghid excelent ( administratorul Dragulin) ne a povestit cu mult patos despre aceasta casa , care se pare a fi a sfetnicului Mihai Cantacuzino , fiind restaurată in 2015. Asa ca nu ezitati sa o vizitati !
Cristian Calianu
Cristian Calianu2 ani în urmă
O casa țărănească renovata în mijlocul unei grădini frumos amenajate. Drumul este asfaltat in zona. Ghidul are informații utile. Intrarea e gratuita și se plătește ghidului cât dorește fiecare. Cu câteva produse artizanale și ceva de mâncare ar genera niște venituri suplimentare pentru comunitate
Totten
Totten2 ani în urmă
Extrem de frumos chiar daca am sosit de dimineata si am plecat seara. Cei de acolo au fost foarte serviabili si fericiti ca am venit la acest mini-complex.
Emanuel Sandrino Virgolici
Emanuel Sandrino Virgolici2 ani în urmă
Un exemplu de reabilitare/reconstruire a unei constructii care rezumă viața oamenilor din zona și arhitectura locului. De fapt, acest obiectiv reunește în mini-muzeul său o paletă de locuințe asemănătoare din România, fiecare cu specificul zonei, prezentând planuri și fotografii, cu scopul de a cunoaște felul în care înaintașii noștri construiau case, hanuri, prăvălii.
Marian codescu
Marian codescu2 ani în urmă
Am vizitat-o acum 3 ani. Pentru mine a fost o surpriză foarte plăcută. Nu mai fusesem în ea de cca 50 de ani, când acolo locuia un unchi, casa fiind vecină cu casa părintească unde s-a născut tatăl meu!
Locații recomandate