/Suceava/Agentie de turism

Cheile Tasnei

România

Cheile Tasnei
Agentie de turism
4.9
84 recenzii
8 comentarii
Indicații de orientare
XG92+VQ Dobraia, România
Semnalează o problemă
Solicită ștergerea locaţiei
Revendică această locație
Share
Luni: 00–24
Marți: 00–24
Mirecuri: 00–24
Joi: 00–24
Vineri: 00–24
Sâmbătă: 00–24
Duminică: 00–24
Scrie o recenzie
Paul Enache
Paul Enache2 ani în urmă
Deosebit de frumos !
După o urcare un pic mai abruptă care pleacă imediat de lângă pensiunea Dumbrava ( în 30 de minute ) ajungi în zona ,,la cruce" care oferă o panoramă splendidă. De aici încep Cheile Țâșnei și până la Moara Dracului ai priveliști de vis pe tot traseul . Atunci când crezi că ai ajuns la un capat, descoperi că mai ai încă ceva de văzut...
Merită încercat, cel puțin o dată, deși eu cred că trebuie văzute în toate anotimpurile !
CAPATINA ROXANA
CAPATINA ROXANA2 ani în urmă
Un traseu mediu spre usor, placut si cu adevarat deosebit datorita pinilor ce ne “urmaresc” traseul “catarati” pe culmi. Este singura zona din tara noastra in care am vazut un asemenea peisaj mediteranean.
Traseul necesita atentie doar in zona de trecere prin chei, fiind abrupt.
Noi am ales sa parcurgem traseul pana undeva dupa chei, cam cu 15 min inainte de stana, astfel in total drumul nu a durat decat 2h15 cu pauze multe de poze.
Am inceput traseul undeva putin inainte de Pensiunea Dumbrava, cum vii dinspre sat Cerna, exista un indicator de traseu. El poate fi inceput si imediat dupa pensiune, existand si acolo un alt indicator de traseu pt chei.
Bogdan Rotaru
Bogdan Rotaru2 ani în urmă
Peisaj de poveste, chei ce îți taie răsuflarea la figurat, după un un urcuș solicitant. Traseul însoțește pârâul Tasna, astfel că susurul apei și umbra copacilor te răcorește după greutatea urcușului. In a doua parte urcarea e mai domoală. Poieni și mulți fluturi multicolori ne-au făcut să ne oprim de multe ori. Pe drum întâlniți și vreo două cascade, cât și o moară de apă, nu funcționa când am trecut noi. Puțin mai sus de moară e și stâna unde te întâmpină trei câini blânzi și un baci de treabă, cel puțin așa a fost în cazul nostru ;) Ne-a servit cu o mămăligă proaspătă și caș dulce, cât și brânză sărată și iaurt. Bune, fără fițe! Traseul continuă pentru cei mai vânjoși, noi însă am făcut cale întoarsă și ne-am oprit de mai multe ori sa savuram peisajul.
Mihai Stanescu
Mihai Stanescu4 ani în urmă
Fantastic traseu. Traseul pleaca de langa Hotelul Dumbrava, este marcat. Pana sus urcarea este prin padure, destul de abrupt, dar merita. Traseul este presarat cu poteci inguste, cat si cu poienite unde zboara fluturi de toate felurile in jurul vostru. Peisaje minunate. La capat se afla Moara Dracilor, singura moara autentica 100% intalnita in drumetiile prin Romania (EDIT 2019: din pacate in primavara anului 2019 aceasta a fost daramata de o viitura). Spun asta pentru ca, fata de alte mori intalnite, aceasta are inca zbaturile si axul din lemn. E un lucru de apreciat. Pacat ca nu mai este folosita. Desi nu am ajuns, am inteles ca la 7 minute de moara este o stana unde puteti manca mamaliga cu branza si smantana (20 lei portia).
Mihaela-Andreea Grecu
Mihaela-Andreea Grecu4 ani în urmă
Chei frumoase, culori de toamna imbinate cu albul pietrelor, cantecul pasarilor te insoteste tot drumul.
Traseu usor, cu siguranta mai vin in viitor.
Memete florin
Memete florin6 ani în urmă
Superb traseu . Prima parte a traseului este mai grea dar după 30 min.se merge ușor până la stână. Atenție la șerpi . Am văzut 2 pe traseu.
Liliana Prodan
Liliana Prodan2 ani în urmă
Senzațional ! Am urcat de pe Valea Cernei până la stâna Oprescu, și am avut senzația ca sunt intr-o altă lume....intr-o țară cu peisaj mediteraneean. Impresionanta este flora extrem de diversificată si miile de fluturi multicolori care sunt la tot pasul. O lume mirifică pe care o descoperi după un urcus accentuat prin pădure de aproximativ 1,5 ore, si treci de cruce. Un traseu pe care l-aș recomanda oricui care este cat de cat antrenat, și obligatoriu in bocanci. Merita din plin efortul !
Cristinel Vulpe
Cristinel Vulpe2 ani în urmă
Unul dintre cele mai frumoase trasee din România, foarte multe flori, poienițe spectaculoase
Locații recomandate