/Bihor/Serviciu de instalare electrica

Podul Centenarului

Strada Principatelor Unite 46-44, Oradea 410423, România

Podul Centenarului
Serviciu de instalare electrica
4.7
385 recenzii
8 comentarii
Indicații de orientare
3W6G+98 Oradea, România
+40 771 518 618
oradea.ro
Semnalează o problemă
Solicită ștergerea locaţiei
Revendică această locație
Share
Luni: 00–24
Marți: 00–24
Mirecuri: 00–24
Joi: 00–24
Vineri: 00–24
Sâmbătă: 00–24
Duminică: 00–24
Scrie o recenzie
Victor Nagy
Victor Nagy2 ani în urmă
Este ceva mai deosebit față de celelalte poduri din localitate.
Diana GG
Diana GG2 ani în urmă
Drăguț podul mai ales pt o plimbare de seara
Diana Nichita
Diana Nichita2 ani în urmă
O locație care merită vizitată. Face legătura între Rogerius și centrul orașului. Am parcurs traseul pe malul Crișului (promenadă), până la pod. De la pod, în cinci-zece minute se ajunge în centru.
Mihai Florea
Mihai Florea5 ani în urmă
Adio, pasarelă pietonală de la Centrul de Calcul! Municipalitatea orădeană va începe în acest an lucrările la noul pod, rutier de data asta, care va lega zona străzilor Sf. Ap. Andrei / Ady Endre / Szigligeti Ede cu cea a străzilor Plevnei / Călăraşilor / Principatele Unite. Primarul Ilie Bolojan a prezentat într-o conferinţă de presă date mai concrete despre investiţia de peste 3 milioane de euro. Aceasta va fi aprobată în şedinţa de joi, 30 martie, a Consiliului Local. Podul (foto) va lua locul vechii pasarele datând din anii 50 şi va fi unul „ecologic”, potrivit notei de fundamentare. Asta pentru că nu va avea picior (pile) în albia Crişului Repede, fiind format din două arce metalice cu calea la mijloc şi un tablier cu structură mixtă (oţel – beton) susţinut de tiranţi (cabluri).
cVa fi o fundare indirectă pe piloţi foraţi de diametru mare (1,08 m) la o adâncime de 15 m. Lungimea totală a noului pod va fi de 82 metri, lăţimea de 16,6 metri, vor fi amenajate două benzi de circulaţie şi trotuare în consolă. Acestea din urmă vor avea lăţimi de câte 3 metri şi vor găzdui şi pistele pentru biciclişti. După cum a declarat primarul de Oradea, un asemenea pod este o necesitate pentru a mai crea o reţea adecvată de legătură pentru cei care se deplasează dinspre zona Tudor Vladimirescu spre Roman Ciorogariu. Urcarea / coborârea pe / de pe pod se va face prin sensuri giratorii pe ambele maluri ale Crişului Repede.
Urmează ca lucrările să pună stăpânire şi pe platoul din faţa Clubului Constructorul (acolo urmând să fie amplasată giraţia de pe malul drept). De asemenea, într-o primă fază, vor dispărea, conform documentului pus la dispoziţia presei, cele două firme de la colţul dintre străzile Ady Endre şi Szigligeti Ede, suprafaţa cu pricina urmâmd să facă obiectul unei exproprieri. Într-o a doua etapă, vor fi făcute exproprieri şi pe str. Plevnei, acolo unde, pentru a crea spaţiu destul pentru traficul ce ar urma să crească, Primăria Oradea şi-a propus să demoleze mai multe case. Ilie Bolojan spune că după aprobarea proiectului de către aleşii locali, administraţia locală va scoate repede la licitaţie lucrarea astfel încât şantierul să înceapă în timp util în vederea inaugurării din 1 decembrie 2018. La 100 de ani de la Marea Unire.
Pe lângă suma de 3,1 milioane de euro, investiţia întreagă va însemna şi peste 360.000 de euro pentru demolarea pasareleir existente.
Calin Mocan
Calin Mocan2 ani în urmă
Un loc frumos pentru plimbat sau sport pe malul Crișului.
Dorian Lutz
Dorian Lutz2 ani în urmă
Podul Centenarului a fost deschis traficului pietonal în 28 noiembrie 2018 și traficului auto în 3 decembrie 2018. Are 80 metri lungime și 18 metri lățime.
Construit peste Crișul Repede între strada Plevnei și strada Szigligeti Ede, noul pod a fost terminat mai repede decît termenul prevăzut în contract, luna ianuarie 2019.
Lucrările la pod au început în luna ianuarie 2018.
Constructorii au semnat un contract de 11,3 milioane de lei și aveau obligația să termine totul în termen de 12 luni.
Constantin Stanomirescu
Constantin Stanomirescu2 ani în urmă
Construcție moderna care pe lângă utilitate aduce un plus de frumusețe zonei adiacente.
Ileana Boros
Ileana Boros2 ani în urmă
Un alt fel de Look al acestui loc,
orașul este modernizat continuu
Natura contribuie alături de oamenii minunați care își pun amprenta
Locații recomandate