/Mures/Scoala

Şcoala Postliceală Sanitară Reformată

Strada Bolyai 3, Târgu Mureș, România

Şcoala Postliceală Sanitară Reformată
Scoala
5
2 recenzii
2 comentarii
Indicații de orientare
GHV7+QC Târgu Mureș, România
+40 365 730 919
refkoll.ro
Semnalează o problemă
Solicită ștergerea locaţiei
Revendică această locație
Share
Scrie o recenzie
Izsakhár Efraim
Izsakhár Efraim5 ani în urmă
(Tradus de Google) Din punct de vedere organizațional, Colegiul Reformat include această instituție de învățământ înființată, administrată și susținută de districtul bisericesc reformat transilvan. După cum s-a menționat mai sus, este un tip de educație post-liceu, nu legat de universitate. Cu toate acestea, standardul educațional nu rămâne în urmă, deoarece majoritatea celor care oferă educație pentru o rată simbolică orară predau la Universitatea Medicală și Farmaceutică din Târgu Mureș, în timp ce asistenții medicali care își asumă managementul profesional și comunitar al fiecărui departament fac o treabă excelentă. În plus, subiectele religioase obligatorii, educația spirituală a studenților, viața comunitară considerată de invidiat de cei care urmează alte cursuri de asistență medicală sau chiar posibilitatea de a participa la îngrijiri medicale la domiciliu, sunt un plus pentru absolvenți.

Școala se definește ca fiind singura școală de sănătate exclusiv maghiară din Târgu Mureș. Oferă trei ani de formare cu normă întreagă, la finalul cărora studenții primesc o diplomă de asistent medical general recunoscut în țară și în străinătate. În cei douăzeci și cinci de ani de existență, peste șapte sute de absolvenți, majoritatea reformați, dar există și un număr bun de absolvenți romano-catolici și unitarieni. La finalizarea studiilor, examinatorii de stat au posibilitatea de a-și găsi un loc de muncă atât în ​​instituțiile publice de sănătate, cât și în cele bisericești sau private, atât în ​​îngrijirea primară, cât și în îngrijirea de specialitate. Textul introductiv de pe site acoperă, de asemenea, activități comunitare în afara școlii: sărbători bisericești și seculare, evenimente comunitare (balul bobocilor, sărbători de Crăciun, carnaval), participarea la un cor al școlii. Se mai poate citi: „Școala noastră cooperează cu Fundația Creștină Diakonia, elevii noștri primesc îngrijiri medicale acasă o dată pe săptămână, iar la finalul studiilor primesc și o diplomă pentru activitățile lor în acest domeniu. În timpul anilor de studiu, elevii noștri participă la educația religioasă datorită naturii școlii, iar la absolvire pot depune un jurământ diaconial, din care vor primi un card memorial. ”

(Original)
Szervezési szempontból a Református Kollégiumhoz tartozik ez az Erdélyi Református Egyházkerület által létrehozott, irányított és támogatott oktatási intézmény. A fentieknek megfelelően posztliceális típusú oktatási forma, nem egyetemhez kötött. Az oktatás színvonala azonban nem marad el attól, hiszen a jelképes óradíjért az oktatást biztosítók többsége a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetemen tanít, ugyanakkor az egy-egy osztály szakmai és közösségi irányítását felvállaló egészségügyi asszisztensek kitűnő munkát végeznek. Ráadásul a kötelező vallási jellegű tantárgyak, a hallgatók lelki nevelése, a más nővérképzőbe járók által irigylésre méltónak tartott közösségi élet, vagy éppenséggel a házi beteggondozásban való részvétel lehetősége többletet jelent a végzettek számára.

Az iskola úgy határozza meg önmagát, mint az egyedüli kizárólag magyar nyelvű egészségügyi iskola Marosvásárhelyen. Hároméves képzést biztosít nappali tagozaton, a képzés végén a diákok megkapják az általános orvosi asszisztensi oklevelet, amely elismert az országban és külföldön is. Fennállásának huszonöt éve alatt több mint hétszázan kaptak diplomát, többségük református, ám szép számban vannak római katolikus és unitárius végzettek is. A tanulmányok befejeztekor az államvizsgázottaknak lehetőségük van elhelyezkedni mind az állami, mind az egyházi vagy magán egészségügyi-szociális intézményekben, az alapellátásban és a szakellátásában egyaránt. A honlapon olvasható bemutatkozó szöveg kitér az iskolán kívüli közösségi tevékenységek ismertetésére is: egyházi és világi ünnepek megtartása, közösségi rendezvények (gólyabál, karácsonyi ünnepség, farsang), iskolakórusban való részvétel. Olvasható továbbá: „Iskolánk együttműködik a Diakónia Keresztyén Alapítvánnyal, diákjaink hetente egyszer otthoni betegápolást végeznek, tanulmányaik végén ez irányú tevékenységeikről oklevelet is kapnak. Tanulmányi éveik alatt diákjaink az iskola jellegéből adódó vallásos nevelésben vesznek részt, és ballagásuk alkalmával diakóniai esküt tehetnek le, amiről bizonyságtételi emléklapot kapnak.”
Csaba
Csaba5 ani în urmă
Locații recomandate