/Bucuresti/Scoala

Școala Gimnazială nr. 56

Bulevardul Pache Protopopescu 109A, București 021409, România

Școala Gimnazială nr. 56
Scoala
4.3
38 recenzii
8 comentarii
Indicații de orientare
C4RH+PV București, România
+40 21 252 4125
scoala56.com
Semnalează o problemă
Solicită ștergerea locaţiei
Revendică această locație
Share
Luni: 8–20
Marți: 8–19
Mirecuri: 8–19
Joi: 8–19
Vineri: 8–19
Sâmbătă: Închis
Duminică: Închis
Scrie o recenzie
Brianna Pistea
Brianna Pistea2 ani în urmă
Este o scoala printre cele mai bune din Romania cu burse generoase pentru cei care studiaza din greu. Bursa de merit ( cu media 10 ) este de 600 de lei. Are si statie de metrou aproape, dar si o statie de tramvai in apropiere. Ea are si un KFC foarte aproape. O recomand!
Nicolae iorga
Nicolae iorga4 ani în urmă
Excelenta bariera ptr a lasa spatiu (normal si civilizat) liber si verde copiilor.
Enache Alexandru
Enache Alexandru5 ani în urmă
Școala Gimnazială nr.56 promovează o educație de calitate axată pe valori și principii europene.

Școala nostră este o instituție publică de învățământ preuniversitar ce susține eforturile de învățare ale tuturor copiilor. În același timp, colaborăm cu autoritățile publice, cu toți factorii interesați, cu părinții și cu întreaga comunitate locală. Cu un corp profesoral de elită, Școala Gimnazială nr.56 a avut, de-a lungul timpului, o evoluție cu care ne mândrim.

Scurt istoric

In Cartierul de negru, (azi  cartierul Obor-Iancului), la început de secol XX,  din inițiativa Principelui Ferdinand al României, se construia un  edificiu școlar care să vină în întâmpinarea  băieților de târgoveți , băcani și negustori. În cinstea acestei inițiative, școala a primit numele de "Școala de băieți Ferdinand".

Odată cu reforma  școlară din anul 1948, școala primește spre studiu și fete, ulterior împărțindu-se în două: "Școala de băieți nr. 23" și "Școala de fete nr. 24". Anul  1956 aduce o nouă schimbare în viața școlii, cele două entități fuzionează formând "Școala Nr. 48 mixtă".

În anul 1960, în apropiere de șoseaua Mihai Bravu, este construit un nou sediu școlar, cel actual, unde se va muta "Școala Nr. 48 mixtă". Tot în acest an, prin renumerotare, școlii îi este atribuit nr. 56. La aniversarea centenarului "Jose Marti", sub egida UNESCO, în anul 1995, școala primește numele de Școala "Jose Marti",  nume care o va consacra în mentalul colectiv, ca urmare a rezultatelor și a performanțelor înregistrate de-a lungul timpului. În 2013, școala își schimbă din nou numele în Școala Gimnazială Nr.56.

Viziune

Școala noastră susține performanța, încurajează creativitatea și asigură un proces educațional modern în beneficiul întregii comunități.

Misiune

Misiunea noastră este de a contribui la dezvoltarea echilibrată a tuturor elevilor prin educație de calitate, în armonie cu mediul și societatea.
Bgabid D
Bgabid D6 ani în urmă
se pare ca scoala asta devine pe zi ce trece o prostie ! - o scoala cu implicatii politice, traffic de influenta, si alte prostii..... o scoala la care copiii de omeni cu bani ajung sa promoveze cu note mari evaluari chiar daca in anii de 5-8 au fost varza, examene ptr formarea unei asa zise clase speciala de limbi straine ! (clasa V) in care acced la fel, copiii care nici nu stiu engleza nici macar la nivelul celor care nu au promovat (vedeti si exemplul de anul acesta), formarea unor clase de V-a fara criterii transparente (pe smecherii) - si ca sa va dati seama de managementul prost de care dispune: incercati sa accesati noul site conceput de acestia, fara sa aibe cunostinte actualizate de imagine si afisare site/web/ ......nu a fost nici macar produs ca site responsive stiindu-se ca f. multa lume acceseaza de pe telefon sau tableta site-ul!!! Se vede o singura fereastra cu in citat si nu poti vedea ce se deruleaza in spate!!! - cred ca acst management nici macar nu a verificat produsul final, ptr ca de luni bune la fel apare site-ul!!! probabil ca ei stiu sa se uite doar de pe calculator !!!! nu folosesc smartfone-uri !!!
Nicolae Blaj
Nicolae Blaj7 ani în urmă
Printre cele mai bune si dure scoli din bucuresti
Mihai Barbu
Mihai Barbu10 ani în urmă
O scoala foarte buna spre excelenta. Cel putin promotia mea(2005). Clasele 1-4 sunt decente si cum trebuie sa fie. Clasele 5-8 sunt foarte bune pe matematica. Nivelul de matematica la care sunt studentii din clasele 5-8 este extraordinar, toti studentii foarte buni ajungand la liceele mari din capitala.

Munca este factorul hotarator. Profesorii sunt foarte buni. Merita pentru clasele 1-8, desi cel de la Dristor e posibil sa fie mai bun.
Maria Petre
Maria Petre2 ani în urmă
Management foarte slab. Omul sfinteste locul! Si se vede la alte scoli din Bucuresti si din tara. La scoala nr. 56 s-a inceput scoala, fara a fi respectate normele sanitare, cu toti 34 de copii in clasa, fara asigurarea distantarii. Nu se poate participa on-line la ore. Parintii trebuie sa cumpere aparatura audio video pentru ca elevii sa participe la ore on-line. Educatia la aceasta scoala nu este gratuita!!! Incepere scolii cu toti copiii in clase, a fost o,, ambitie,, a directorului scolii, fara a se gandi nicio secunda la copiii acestei scoli.
B Radu
B Radu2 ani în urmă
Un gunoi
Locații recomandate