/Arges/Scoala

Colegiul Național "Zinca Golescu" Pitești

Strada Egalității 34, Pitești 110049, România

Colegiul Național "Zinca Golescu" Pitești
Scoala
4.3
75 recenzii
8 comentarii
Indicații de orientare
VV3F+9R Pitești, România
+40 248 218 361
zinca-golescu.ro
Semnalează o problemă
Solicită ștergerea locaţiei
Revendică această locație
Share
Luni: 8–20
Marți: 8–20
Mirecuri: 8–20
Joi: 8–20
Vineri: 8–20
Sâmbătă: 8–20
Duminică: 8–20
Scrie o recenzie
Eugen Amza
Eugen Amza5 ani în urmă
Prin numeroase eforturi, la 6 iulie 1921 se aducea la cunoştinţă aprobarea înfiinţării ŞCOLII SECUNDARE DE FETE cu clasele I, II, V. Inaugurarea şcolii are loc la data de 11 septembrie 1921, într-o atmosferă de entuziasm general, iar începerea propriu-zisă a cursurilor la data de 12 septembrie. Cu toate că, la început, a funcţionat ca şcoală extrabugetară, şcoala secundară de fete va fi încercată de numeroase greutăţi, făcându-se astfel trecerea la şcoala bugetară. Această măsură de bugetare a învăţământului va da posibilitatea scutirii şi micşorării taxelor şcolare pentru o anumită categorie de eleve ce aveau condiţii materiale modeste, dar cu rezultate strălucite la învăţătură.
Şcoala a început prin a funcţiona cu 3 clase – I, II, V – , dar anul şcolar 1924-1925 marchează un deosebit eveniment în viaţa acestei instituţii, determinat de faptul că şcoala va funcţiona cu ciclu complet de clase I-VIII.Conducerea şcolii era stabilită şi îşi exercita atribuţiile în conformitate cu legea comitetelor din 1919. Prin specificul şi profilul şcolii, ca şcoală secundară de gradul II-fete, conducerea şcolii a fost încredinţată unei profesoare încă de la început. Prima directoare a şcolii a fost Smaranda Bekiş Popovici- o distinsă profesoară de limba franceză.
Încă de la înfiinţare, şcoala a întâmpinat multiple greutăţi materiale. Cea mai acută problemă a constituit-o localul. A început prin a funcţiona într-o clădire improprie, închiriată în fosta stradă Brătianu, aparţinând familiei Buzoianu.
Anul şcolar 1928-1929 aducea în viaţa acestei instituţii două împliniri: un local nou, în strada Egalităţii, şi denumirea LICEUL “MIHAIL şi SEVASTIŢA VASILESCU”, ziditori de fapte durabile, care donaseră întreaga lor avere pentru ridicarea acestui lăcaş de suflet.
Sărbătorirea, în 1971, a Semicentenarului va aduce liceului un nume de rezonanţă patriotică şi culturală, ZINCA GOLESCU.
În 1998, prin Ordinele Ministrului Educaţiei Naţionale Nr. 3690 şi Nr. 3691 s-a aprobat schimbarea denumirii unităţii şcolare din Liceul Teoretic “Zinca Golescu” în COLEGIUL LICEAL “ZINCA GOLESCU”.
În 2001, Colegiul Liceal “Zinca Golescu” devine COLEGIUL NAŢIONAL LICEAL “ZINCA GOLESCU”.
În anul școlar 2012-2013, Colegiul Național Liceal “Zinca Golescu” devine COLEGIUL NAŢIONAL “ZINCA GOLESCU”.
Lena
Lena5 ani în urmă
Am absolvit "Zinca Golescu" in 1980 si inca il consider unul dintre cele mai bune licee din tara. Profesori foarte buni, elevi pregatiti si motivati.
Iulian sandu
Iulian sandu6 ani în urmă
Un liceu situat în vârful piramidei în Argeș
Cristina
Cristina6 ani în urmă
Un liceu cu renume exceptional ! Profesori de calitate.
Constantin Sofian
Constantin Sofian7 ani în urmă
Un liceu cu experienta fost liceul de fete. Cadre cu experienta. Concluzie un liceu bun.
Gabriel Petrescu
Gabriel Petrescu8 ani în urmă
Un liceu foarte bun cu profesori experimemtati si cu elevi seriosi
Bogdan Nicolae
Bogdan Nicolae10 ani în urmă
Daca n-ar avea toata boracimea de clasele primare, asta chiar ar fi un liceu de calibrul lui Bratianu.
Dumitru Matei
Dumitru Matei2 ani în urmă
Cel mai bun liceu. Profesori pregătiți și elevi motivați.
Locații recomandate