/Salaj/Muzeu

Muzeul Pălăriilor de Paie

Gergely 229, Crișeni 537006, România

Muzeul Pălăriilor de Paie
Muzeu
4.8
790 recenzii
8 comentarii
Indicații de orientare
CX8C+RQ Crișeni, România
+40 266 226 306
szalmakalapmuzeum.ro
Raportare locație
Revendică această locație
Share
Google maps Muzeul Pălăriilor de Paie
Luni: 9–20
Marți: 9–20
Mirecuri: 9–20
Joi: 9–20
Vineri: 9–20
Sâmbătă: 9–20
Duminică: 9–20
Scrie o recenzie
Carmen albu
Carmen albu252 zile în urmă
Un muzeu inedit despre pălăriile de paie. In curtea casei muzeu găsiți în grădină un magazin micuț cu pălării de paie de vînzare și poți să cumperi cafea și langose delicioase
Adrian stefan opris
Adrian stefan opris252 zile în urmă
Muzeul nu are taxa de intrare, funcționează pe baza de donații. Am avut parte de o experiență plăcută, ghidul ne-a povestit istoria muzeului, precum și a pălăriilor.
Luci Stoian
Luci Stoian282 zile în urmă
Un loc frumos unde ar trebui sa ajungi măcar o data în viata. Am ajuns acolo dinspre Sângeorgiu de padure, trecând pe lângă lacul Bezid. Zona e superba iar drumul foarte bun. Am încercat sa plecam spre Praid și după câțiva km am renunțat, drumul e îngrozitor deci calea de acces cea mai buna e dinspre Bezid.
Odată ajunși la Criseni am găsit ușor locația, în zona semnalul funcționează doar pentru telefonie nu și internet. Încă de la întrare am fost impresionați de acei stâlpi cu indicatoare ale direcțiilor de unde au fost vizitatorii și de terasa acoperita cu o "pălărie" uriașă.
La interior am trecut prin cele 3 camere frumos structurate și am admirat exponatele, pe unele le-am probat...🙂. Ghidul a prezentat pe scurt pentru noi și un grup de turiști din Ungaria muzeul atât în limba română cât și în maghiara.
La plecare nu puteam rata magazinul de suveniruri de unde am plecat cu mai multe prostioare și cu o pălărie. Va recomand sa ajungeți sa va convingeți.
Mi Re La
Mi Re La282 zile în urmă
Un loc minunat pe care merita sa il vizitezi.Am gasit un om fain acolo care ne-a povestit pe scurt ce o sa vedem si ne-a spus ca tot muzeul a fost facut din donatii.Foarte curat si ingrijit locul.poti sta cat vrei,poti sa faci poze cu toate tipurile de palarii si sa te bucuri de muzica ambientala.
Socool autorulote mures
Socool autorulote mures282 zile în urmă
Frumos! Exista de 20 de ani și doar acum am aflat de el. Poate nu ar strica mai multa promovare. Este loc de parcare cu autorulota, poate chiar poți campa peste noapte. De văzut!
Paranici Constantin
Paranici Constantin313 zile în urmă
Am învățat ceva, pălăria din pai se face in minim doua zile de către minim doi oameni, așa că numai ziceți: "așa de scump?"
Răzvan Capră
Răzvan Capră1 an în urmă
Un loc superb pentru o duminica cu copiii. Sunati-l inainte pe Lajos (omul de acolo) si poate pregati o zi plina de activitati. De la lectii de creat lucruri marunte din paie, pana la plimbari spre locuri frumoase din zona. “Omul sfinteste locul” se potriveste perfect acolo. Lajos emana o energie pozitiva si te face sa te simti bine. Poti servi langos, poti vorbi cu el si sa iti prepare un gulas traditional gustos sau chiar sa iti pregateasca un cuptor de paini mici de casa. Poti vizita moara localitatii, “fantana minune” si sa te bucuri de natura. Recomand locatia pentru o zi linistita de relaxare.
Radu Căjvăneanu
Radu Căjvăneanu2 ani în urmă
O experiență absolut inedită vizita la Muzeul pălăriilor de paie din Crișeni pe 8 februarie 2016. O căsuță ca intr-un sat de poveste, ghidul deosebit de amabil iar muzeul încărcat cu o mulțime de exponate care arată procesul de confecționare a pălăriilor, începând de la firul de plantă și până la produsul final. Am văzut pălării începând de la cele mici cât o jucărie până la pălăria cât roata Carului. Iar la ieșire am putut degusta o bere artizanală foarte foarte bună!
Locații recomandate