/Olt/Muzeu

Muzeul Judeţean de Etnografie

Strada Ionașcu 73, Slatina 230001, România

Muzeul Judeţean de Etnografie
Muzeu
4.3
85 recenzii
8 comentarii
Indicații de orientare
C9J3+5H Slatina, România
+40 249 435 663
Semnalează o problemă
Solicită ștergerea locaţiei
Revendică această locație
Share
Scrie o recenzie
Tanase Daniel
Tanase Daniel4 ani în urmă
O cheltuiala bună. Probabil a costat mai mult decât dar face. Și ai lui Ceaușescu au facut dupa mintea lor și timpurile alea. La ei costa mai puțin decât face. "TCH -ule, tu îmi aduci 200 de masini de balast și 300 de nisip, TCInd-ule tu 400 de cife cu beton , TMUCB-ule tu 400 tone de granit . Executarea ca va ia mama dracului si va tai toate investițiile. Si vedeți ca la Scornicești mai aveti niște finisaje.".
Girjoaba Nicolae
Girjoaba Nicolae4 ani în urmă
Foarte interesant și educativ!
Jurubita Mariana
Jurubita Mariana5 ani în urmă
Patrimoniul etnografic din Muzeul Județean Olt oglindește creația populara din aproape toate satele si comunele din județul Olt, teritoriu care a fost împărțit in trei zone: Olt, Romanați si Câmpia Boianului.
Valorile artistice din costumele populare, din scoarțele si tesaturile de interior, din ceramica populara numita de specialiști Ceramică de Oboga, sunt recunoscute chiar si peste hotare, iar in secția de etnografie a Muzeului Judetean Olt sunt bine conservate, reprezentate si stau la loc de cinste.
Nu au fost neglijate nici genurile mai puțin reprezentative: creația artistica in lemn, obiecte de arta populara din fier, piese legate de obiceiuri populare cum ar fi încondeierea ouălor sau icoanele de vatra, precum si piesele legate de meșteșugurile si ocupațiile traditionale ale zonei.
Colecția cu care se mândrește muzeul este colecția de peste 300 piese de marame diafane din borangic, dar sa nu uitam nici cămașile costumului popular sau iile care sunt alese in război sau cusute de mâna si purtate in funcție de zona, vârstă si ocazie, iar fotele sau catrințele prin zona si culoare.
Si colecția de scoarțe, covoare, velinte, macaturi are o varietate ornamentala, dar si o gama coloristica ce te face sa ramai cu ochii ațintiți la ele.
Muzeul Județean Olt se poate mândri cu un patrimoniu de peste 9000 de piese adunate in peste 60 colecții permanente.
Radu Ionescu
Radu Ionescu5 ani în urmă
Foarte frumos
Dobri
Dobri6 ani în urmă
De vazut
Stefan Nechita
Stefan Nechita6 ani în urmă
Istoric
Teodor Nitulescu
Teodor Nitulescu7 ani în urmă
Casa armatei ,o clădire lăsată in paragina ,un simbol parasit
Gheorghe Nitu
Gheorghe Nitu2 ani în urmă
O clădire superbă.
Locații recomandate