/Mures/Muzeu

Muzeul de Ştiinţele Naturii

Strada Horea 24, Târgu Mureș 540036, România

Muzeul de Ştiinţele Naturii
Muzeu
4
16 recenzii
8 comentarii
Indicații de orientare
GHW4+7G Târgu Mureș, România
+40 365 430 390
muzeumures.ro
Semnalează o problemă
Solicită ștergerea locaţiei
Revendică această locație
Share
Luni: 10–18
Marți: 9–16
Mirecuri: 9–16
Joi: 9–16
Vineri: 9–16
Sâmbătă: 10–17
Duminică: 10–18
Scrie o recenzie
Marius Ciprian Sabău
Marius Ciprian Sabău2 ani în urmă
Am fost acolo cu prietena cu ocazia Nopții Muzeelor din 12.06.2021.
Un loc foarte frumos cu oameni pregătiți și care vorbesc frumos și îți dau toate informațiile de care ai nevoie în legătură cu exponatele.
Merită felicitări doamna de la poartă, cea cu părul scurt.
Sorin stan
Sorin stan4 ani în urmă
In prezent în curs de reabilitare. Peste doi ani ar trebui sa fie frumos. Mai atractiv decât era înainte.
Buksa Levente
Buksa Levente4 ani în urmă
(Tradus de Google) În prezent se află în renovare

(Original)
Jelenleg felújítás alatt áll
Andrei Sbarnea
Andrei Sbarnea4 ani în urmă
(Tradus de Google) Închis pentru renovări pentru o perioadă nedeterminată, probabil încă câțiva ani ...

(Original)
Closed for renovations for an undetermined period of time, probably few more years...
Izsakhár Efraim
Izsakhár Efraim5 ani în urmă
(Tradus de Google) Muzeul Industrial Secuiesc din Târgu Mureș a fost construit în contextul valului de construcție în urma incendiului din 1875, urmând liniile istorice și eclectice care au definit fenomenul. Înființarea clădirii este legată de activitățile de lobby ale Asociației Culturale și Economice Székely, care susține în permanență ideea necesității unui muzeu din 1885.

Drept urmare, cazul a fost îmbrățișat în mod central în 1889, iar o inițiativă susținută de ministerele comerțului și finanțelor cu aproximativ 1.600 de coroane, dar și în mod semnificativ ajutată de donații locale, a ajuns la faza de construcție în 1890. Arhitectul István Kiss se ocupă de pregătirea planurilor finale. Lucrările de construcție sunt legate de arhitectul Pál Soós, dar sculptorul Antal Szabó, care a realizat pilaștrii, va fi implicat și în executarea sculpturii de fațadă.

Din notele designerului, vom cunoaște lista completă a faimoșilor maeștri de la Budapesta care susțin construcția muzeului cu lucrările lor. El este persoana pictorului Adolf Götz, care contribuie remarcabil la calitatea clădirii. Maestrul, care lucrează și la primăria din Kecskemét, proiectat de Ödön Lechner, realizează picturile murale ale clădirii noastre cu efect de Pompei, care au dispărut acum. Ușa de stejar de la intrarea principală este opera tâmplarului János Barholfy, care a fost, de asemenea, recunoscut în perioada respectivă, în timp ce ferestrele pictate ale scării provin de la atelierul de pictură pe sticlă fondat de Ingó and Co. la Budapesta în 1880. (Banca de date)

(Original)
A marosvásárhelyi Székelyföldi Iparmúzeum építésére az 1875-ös tűzvészt követő építkezési hullám kontextusában került sor, a jelenséget meghatározó historizáló illetve eklektikus irányelveket követve. Az épület létrejötte a múzeum szükségességének gondolatát 1885-től kitartóan támogató Székely Művelődési és Közgazdasági Egylet lobbitevékenységéhez kötődik.

Ennek eredményeképpen 1889-ben megtörténik az ügy központi felkarolása, s a kereskedelmi valamit pénzügyi minisztériumok által mintegy 1600 koronával támogatott, de helyi adományokból is jelentősen segített kezdeményezés 1890-ben eljut a kivitelezés fázisába. A végső tervek elkészítését Kiss István építész vállalja fel. Az építkezési munkálatok Soós Pál építőmesterhez kapcsolódnak, de a homlokzati plasztika kivitelezésében szerepet kap a pilaszterfőket készítő Szabó Antal szobrász is.

A tervező feljegyzéseiből megismerjük a múzeum építését munkáikkal támogató neves budapesti mesterek teljes listáját. Az épület kvalitásához jelentősen hozzájáruló kivitelezők sorában kiemelkedő Götz Adolf festő személye. A Lechner Ödön tervezte kecskeméti városházán is dolgozó mester készíti el épületünk nagyteremének pompeji hatású, mára már eltűnt falfestményeit. A főbejárati tölgyfa ajtó a korszakban ugyancsak elismert Barholfy János asztalosmester munkája, míg a lépcsőház festett ablakai a Forgó és Társa 1880-ban Budapesten alapított üvegfestő műhelyből származnak. (Adatbank)
CautaH Work
CautaH Work5 ani în urmă
(Tradus de Google) Fiataloknak, gyermekeknek különösen ajánlott látogatni, sok érdekes látnivaló található benne. Állat élőhely panoptikumok, kövületek, növénygyűjteményük kiemelkedő.

Recomand in special pentru tineri, copii, există multe atracții interesante în ea. Panopticele habitatelor de animale, fosilele și colecția lor de plantă sunt remarcabile.

Pentru tineri, copiii sunt recomandați în special să viziteze, există multe obiective interesante în ea. Panoptica habitatelor animale, fosilele și colecția lor de plante sunt remarcabile.

(Original)
Fiataloknak, gyermekeknek különösen ajánlott látogatni, sok érdekes látnivaló található benne. Állat élőhely panoptikumok, kövületek, növénygyűjteményük kiemelkedő.

Recomand in special pentru tineri, copii, există multe atracții interesante în ea. Panopticele habitatelor de animale, fosilele si colecția lor de plante sunt remarcabile.

For young people, children are especially recommended to visit, there are many interesting sights in it. Panoptics of animal habitats, fossils, and their plant collection are outstanding.
Oana Achim
Oana Achim6 ani în urmă
Fevronia
Fevronia2 ani în urmă
Ciudat este ca cei de la muzeu nu au modificat programul in "inchis temporar". Este in curs de reabilitare. Integral. Deocamdata imagini dinainte de a incepe reabilitarea. Urmeaza sa vedem cum va iesi.
Locații recomandate