/Mures/Muzeu

Muzeul Satului Vrâncean

Vânători, România

Muzeul Satului Vrâncean
Muzeu
4.5
169 recenzii
8 comentarii
Indicații de orientare
P6FJ+P8 Vânători, România
+40 786 232 207
muzeulvrancei.ro
Semnalează o problemă
Solicită ștergerea locaţiei
Revendică această locație
Share
Luni: Închis
Marți: 9–16
Mirecuri: 9–16
Joi: 9–16
Vineri: 9–16
Sâmbătă: 9–16
Duminică: 9–16
Scrie o recenzie
Alex M
Alex M2 ani în urmă
Amenajat în anul 1977, acest muzeu al satului vrâncean – secție de etnografie a Muzeului Vrancei cuprinde câteva zeci de gospodării complete, anexe, instalații tehnice țărănești, instituții administrative și sociale.
Satele Tulnici, Vrâncioaia, Vidra, Soveja, Nereju, Jariștea, Năruja și alte localități vrâncene sunt reprezentate în cadrul muzeului prin gospodării specifice.
Colios cosmin
Colios cosmin2 ani în urmă
Foarte frumos,păcat ca nu există ghid,fiind singurul muzeu din apropierea Focsaniului și în Focșani nemaiexistand muzee,pentru ca nu mai interesează pe nimeni și nici nu exista muzeografi și ghizi,cui i-ar conveni sa înghețe iarna și sa moara de cald vara pe un salariu de nimic,practic neexistând clienți,In comunism în Focșani erau 6 muzee,5 cinematografe și o gradina zoologica,acum din cauza lipsei de interes,si de cultura,nu mai exista nimic
Iulia Cristina Besnea
Iulia Cristina Besnea2 ani în urmă
Experienta minunată ..Oameni inimoși care îngrijesc exponate unice purtatoare de embleme ale tradiției vrincene..Felicitări...
Nicolae Marinescu
Nicolae Marinescu2 ani în urmă
Și când mă gândesc că trecusem pe lângă muzeu de atâtea ori dar niciodată nu îl vizitasem dar s-au aliniat planetele și am reușit. Un loc încărcat de istoria fiecărei case prezentate, atât din zona de munte cât și de la câmpie, din județul Vrancea, case vechi readuse la viață, mirosul specific al lemnului vechi și al lutului ce țin laolaltă "bordeiele" în care oamenii trăiau parcă mai fericiți decât noi, cei din ziua de astăzi. Frumos, liniștit, verde, un loc în care îi poți arăta copilului tău ce s-a pierdut și ce am pierdut în timp.
Paula Alexandra
Paula Alexandra2 ani în urmă
Un loc plăcut, mai ales pentru cei care știu să aprecieze arhitectura tradițională.
Cristi
Cristi4 ani în urmă
Locul este subfinantat de autoritatile centrale și judetene, dar este ingrijit pe cat de bine se poate de catre personalul de acolo. Sunt multicele case simple și sobre, plus cladiri de utilitate publica. Lipseste o biserica. Atmosfera foarte plăcută, obiecte originale la interior - hanul și scoala ies on evidenta.
Gabriela Rusu
Gabriela Rusu2 ani în urmă
Recomand acest muzeu deoarece înglobează într-un singur loc arhitectura deosebită a satelor vrâncene, punând în evidență stilurilor vechi.
Din fericire am putut vizita și fotografia pe gratis, am fost primiți cu căldură.
Emil Onea
Emil Onea2 ani în urmă
Nice place. I recomand to ne visited!
Locații recomandate