/Hunedoara/Muzeu

Muzeul Civilizației Dacice și Romane

Strada 1 Decembrie 39, Deva 330005, România

Muzeul Civilizației Dacice și Romane
Muzeu
4.4
616 recenzii
8 comentarii
Indicații de orientare
VVPX+99 Deva, România
+40 254 216 750
mcdr.ro
Semnalează o problemă
Solicită ștergerea locaţiei
Revendică această locație
Share
Luni: Închis
Marți: 9–17
Mirecuri: 9–17
Joi: 9–17
Vineri: 9–17
Sâmbătă: 9–17
Duminică: 9–17
Scrie o recenzie
Lucian pop
Lucian pop2 ani în urmă
Ce frumos este sa merg intr-un Loc unde este curat frumos ingrijit. Oamenii pastreaza curatenia.
Raul Onisor
Raul Onisor4 ani în urmă
Am fost plăcut surprins să descopăr un muzeu modern, cu foarte multe exponate interesante. Atenție! Nu este un muzeu plictisitor, in majoritatea sălilor m-am trezit exclamând "wow".
Nu ofer mai multe detalii, vă las să le descoperiți singuri.
Daniela Vlad
Daniela Vlad4 ani în urmă
Muzeul este interesant, dar nu prea are legătură cu civilizația dacică și romană. Am vrut să aflu mai multe despre subiect, dar am fost dezamăgita sa văd cât de puțin am aflat despre aceste civilizații. La parterul clădirii sunt prezentate câteva tehnici prin care sunt descoperite fostele cetăți dacice, iar câteva camere sunt dedicate științelor naturale. La etaj am găsit câteva camere mobilate așa cum le-ar fi folosit foștii locuitori ai clădirii, o expoziție de pictură și informații despre marea unire.
Doar 2 camere aveau legătură cu numele. Am gasit acolo bijuterii dacice și monede romane.
Biletul de 20lei de adult mi s-a părut prea scump pt ce am vazut.
Clădirea în schimb arată foarte bine si merită admirată dacă treceți prin Deva.
Ovidiu Cladoveanu
Ovidiu Cladoveanu5 ani în urmă
Taxa de intrare 20 Lei. Uluitor de scump. Foarte putine exponate avand in vedere bogata preistorie a romanilor. Bine ca exista o sala noua, unde este prezentata o recenta descoperire (2013) a unei matrite. In urma unei furtuni in zona Sarmisegetusa Regia, sub un copac a fost descoperita o matrita pe care o puteti vedea in pozele atasate.
Tezaurul dacic este aproape inexistent, multele monede de aur kosonii au fost furate de-a lungul secolelor si nu au mai fost recuperate.
Sunt foarte multe instrumente multimedia, dar din pacate, inchise.
Totusi, merita sa mergeti chiar si pentru bruma de patrimoniu ce ne-a ramas.
Catalin Stanescu
Catalin Stanescu5 ani în urmă
Mă așteptam la mai multe exponate ale civilizațiilor apuse ale zonei. Impresionantă e sala tezaurului, și uluitoare este matrita descoperită în Sarmizegetusa.
Daci erau la un nivel ridicat al civilizației.
Cine știe, dacă nu ar fi fost zdrobiți de romani, alta era soarta poporului nostru.
Trebuie vizată și zona dedicată "Lapidarium", cu o colecție bogată.
Monica Tudor
Monica Tudor6 ani în urmă
Este o clădire frumoasa și îngrijita. Exponate foarte interesante, aici am văzut animale împăiate care nu arătau înfricoșător, fosile, foarte frumoasa colecția de fluturi.
Tezaurul este de asemenea foarte impresionant ca și calitate și număr al exponatelor, dar camera unde este expus este foarte slab ventilata și era un miros oribil de ceapa, usturoi și picioare. 😣
Personalul lipsea (în afara de un domn paznic) chiar dacă mai era o ora și un pic pana la finalizarea oficiala a programului.
Marian Bircea
Marian Bircea2 ani în urmă
Muzeul aflat în incinta conacului Bethlen dispune de exponate și colecții de obiecte și artefacte deosebite. Am rămas plăcut surprins de diversitatea exponatelor aranjate tematic, după perioadele de timp, de colecțiile de monede din diverse perioade aflate în tezaurul muzeului. Piesa de rezistență rămâne matrita de bronz descoperita la Sarmizegetusa. O excelentă întoarcere în timp. La final, colectia din lapidarium mi-a reamintit că rămânem un popor de ginta latina.
Ramona Viziru
Ramona Viziru2 ani în urmă
Acces permis cu telefonul, exista prezentare pe ecran a unor săli vizitate în care se povestesc scene din istoria faptelor şi evenimentelor petrecute aici. Foarte interesant!
Locații recomandate