/Bucuresti/Muzeu

Muzeul Național "George Enescu"

Calea Victoriei 141, București 010071, România

Muzeul Național "George Enescu"
Muzeu
4.4
1 recenzii
8 comentarii
Indicații de orientare
C3XQ+G9 București, România
+40 747 290 104
georgeenescu.ro
Semnalează o problemă
Solicită ștergerea locaţiei
Revendică această locație
Share
Luni: Închis
Marți: Închis
Mirecuri: 10–17
Joi: 10–17
Vineri: 10–17
Sâmbătă: 10–17
Duminică: 10–17
Scrie o recenzie
Sosu Iuliana
Sosu Iuliana2 ani în urmă
Cele 5 stele sunt pentru ceea ce este, in esenta acest muzeu si pentru initiativa de restaurare si nu pentru felul in care apare el acum. Sper sa ne revedem in 2 ani!
Vlad B
Vlad B2 ani în urmă
Clădirea minunată - stă să cadă. Casa Memorială e închisă - pericol de prăbușire. Poarta e ancorată - s-ar prăvăli în drum. O rușine națională! Cel mai mare compozitor român (îngropat la Paris) are parte de o asemenea nesimțire de stat. Probabil tot din cauza străinilor nu se poate renova, nu din cauza mizeriei mioritice. Cât despre muzeu: dacă ești acru, plictisit și ai o privire dușmănoasă - te poți angaja aici. O mizerie de locație care ar putea fi un pol de înaltă ținută #româniaeducăcată
Andreea Mihaela Colniceanu
Andreea Mihaela Colniceanu2 ani în urmă
E mic, are doar trei camere care le poți vizita dar merita 10 lei intrarea pentru adulți. Găsești diferite informații, imagini etc despre George Enescu.
Emil Nechifor
Emil Nechifor4 ani în urmă
Palatul Cantacuzino din București, una dintre cele mai frumoase clădiri din capitală găzduiește Muzeul Național George Enescu. Arhitectul Ioan D. Berindei a ridicat clădirea între anii 1901-1903 oferind proprietarului luxul și rafinamentul stilului Art Nouveau, iar alți renumiți artiști ai vremii : G.D. Mirea, Nicolae Vermont, Costin Petrescu, Emil Wilhelm Becker, au dat strălucire interiorului clădirii. Din păcate lucrările de întreținere necesare, întârzie și clădirea începe să se degradeze. In spatele palatului seaflă o casa mai modesta în care, a locuit marele muzician.
IOANA GHEORGHISAN
IOANA GHEORGHISAN5 ani în urmă
Desi trecem pe lângă el de peste 40 de ani în plimbările noastre Calea Victoriei, abia aseară am ajuns să intrăm la Muzeul Național George Enescu din Bucuresti, ca invitați la un concert organizat de Club M. Am vizitat doar două săli din tot muzeul, dar am fost plăcut impresionați de cele văzute: de la colecția cu obiecte personale a maestrului la obiectele de mobilier, arhitectura, picturile si decorul palatului (o bijuterie în acest sens). Vom reveni cu siguranță pentru o vizită "amănunțită". Un "minus" pentru modul în care cei care trebuie să se implice în conservarea lui, lasă să se degradeze acest loc minunat (infiltrații, lipsă de preocupare pentru restaurarea picturilor si a elementelor de decor, tâmplărie etc, amplasarea nepotrivită a aparatelor de condiționat aerului s.a.m.d.) ...😭
Catalin Manea
Catalin Manea5 ani în urmă
Muzeul a fost amenajat intr-unul din palatele deținute de Gheorghe Grigore Cantacuzino supranumit "Nababul". Cu arhitectură specifică începutului secolului XX, operă a arhitectului I. Berindey, palatul impresioneaza la exterior prin sculpturile monumentale reprezentând lei și prin copertina imensă din fier forjat in forma de scoică. Interiorul este decorat cu picturi monumentale de Mirea, Verona, Vermont, precum și sculpturi de Stock și Becker. Muzeul adăpostește obiecte personale apartinand lui George Enescu, decorații și distincții, portrete, precum si pianul Steinway al acestuia.
Ionel Stelian
Ionel Stelian2 ani în urmă
O cladire cu o arhitectură deosebită, insa ca totul in Romania, se degradeaza vazand cu ochii. Am vizitat cele doua sali amenajate ca muzeu, se gasesc obiecte apartinand Maestrului George Enescu.
Alexis Alpoianis
Alexis Alpoianis2 ani în urmă
Una dintre cele mai frumoase clădiri in România!

Muzeul Național „George Enescu” din București a fost înființat în 1956 și este găzduit de Palatul Cantacuzino de pe Calea Victoriei.

Muzeul „George Enescu” este o instituție publică de cultură, funcționând în subordinea Ministerului Culturii. Acesta reunește donațiile oferite statului român și muzeului de către George Enescu și familia acestuia, respectiv Palatul Cantacuzino și Casa Memorială din București, Casa Memorială din Sinaia – Vila „Luminiș” și Casa Memorială din Tescani.

Printre obiectele din muzeu ce au aparținut compozitorului George Enescu se numără prima sa vioară, pe care a primit-o cadou la vârsta de patru ani, precum și o parte dintre medaliile obținute de el ca urmare a contribuției sale la Primul Război Mondial.
Locații recomandate