/Bucuresti/Muzeu

Muzeul CFR

Calea Griviței 193B, București, România

Muzeul CFR
Muzeu
4.3
1 recenzii
8 comentarii
Indicații de orientare
C3XF+C5 București, România
+40 758 886 051
cenafer.ro
Semnalează o problemă
Solicită ștergerea locaţiei
Revendică această locație
Share
Luni: Închis
Marți: Închis
Mirecuri: 10–16
Joi: 10–16
Vineri: 10–16
Sâmbătă: 10–16
Duminică: 10–16
Scrie o recenzie
Ana
Ana2 ani în urmă
O experiență plăcută, raportat la ultimele 3 zile prin muzeele bucureștene. Inevitabil, am comparat și cu muzeul de la Sinaia. La Sinaia expoziția este într-un spațiu destul de mic, fosta gară regală. Diorama are mai multe detalii, sala are și spații de joacă pentru pici, și chiar un colț pentru cafea, pentru părinți. La București expoziția este mai mare, sălile mai luminoase, și personalul amabil, dornic să povestească istoria căilor ferate. Sigur vom reveni.
Bogdan Belciug
Bogdan Belciug2 ani în urmă
Un mic colț plin de istorie, care ar trebui vizitat cel puțin o data pentru a vedea ce s-a putut realiza cu inteligență și voință pe căile ferate din România, începând cu mai bine de un secol în urmă. Iar diorama dedicată copiilor mari și mici e chiar cireașa de pe tort...
Mironescu Julienutza
Mironescu Julienutza2 ani în urmă
După 2 ani doar azi puteți vizita Expoziția De Machete
Bogdan B
Bogdan B2 ani în urmă
O experiență deosebită pentru copiii de orice vârstă ;)
Diorama poate fi punctul principal de atracție, capabil să te țină blocat zeci de minute, urmărind trenulețele care dispar și reapar din tuneluri și descoperind alte și alte detalii, pe măsură ce schimbi "stația".
Dar și restul exponatelor spun o poveste din vremea când România își construia singură locomotivele, iar ceferiștii erau a doua armată a țării.
Dacă veniți cu copii legați vizita muzeului CFR de o călătorie cu trenul până la aeroportul Henri Coandă, pentru a urmării avioanele, iar la retur, opriți și la muzeul militar Regele Ferdinand I.
Diana Ivasiuc
Diana Ivasiuc2 ani în urmă
Aveam dubii dacă sa merg cu fetița mea aici, cât de interesant poate fi pentru o fată ? Dar a fost atât de drăguț si fetița mea era atât de încântată si fericită că sigur o sa mai revenim!!!
Mihai Jeliu (Android INFO)
Mihai Jeliu (Android INFO)2 ani în urmă
Un loc interesant pentru un copil. Foarte frumos organizat până la cel mai mic detaliu. Intrarea este 4 lei și chiar recomand să mergeți.
Gabriela Flori
Gabriela Flori2 ani în urmă
Din păcate muzeul nu se arată într-o stare foarte bună! ☹️ Puține exponate și prezentate slab. Lumina aproape inexistentă, miros de mucegai greu, porțiuni și obiecte în stare avansată de degradare, iar toaleta horror.( Nu există mânere la ușă, apă să te poți spăla pe mâini, iar vasul ....🤢🤢 )Pe copii îi vor încânta macheta cu trenulețele în mișcare și locomotivele din exterior. Paznicul și casiera foarte sociabili!🙂
Daniela Vlad
Daniela Vlad2 ani în urmă
Am vizitat muzeul împreună cu băiețelul nostru de 2 ani si jumatate si a fost foarte frumos. El a fost foarte încântat de diorama cu trenuletele in mișcare. Este un loc foarte potrivit pentru copii mici si mari, dar si pt părinți.
Biletul de intrare este de 4 lei pt adulți. Băiețelul nu a platit. Luni si marti este inchis, iar in restul zilelor programul este 10.00 - 16.00.
Muzeul este mic, are 3 camere: in prima este macheta cu trenurile, iar in celelalte sunt diverse exponate, harti, fotografii, mobilier, etc. Sunt si 2 cusete cu bancute unde pot fi urmărite filmulețe.
După vizita la muzeu am mers si in gară si am văzut trenurile pe peron, calatorii pt prima data. A fost in extaz.
Locații recomandate