/Bucuresti/Muzeu

Muzeul Colecțiilor de Artă

Calea Victoriei 111, București, România

Muzeul Colecțiilor de Artă
Muzeu
4.7
729 recenzii
8 comentarii
Indicații de orientare
C3VR+VH București, România
+40 21 211 1749
mnar.arts.ro
Semnalează o problemă
Solicită ștergerea locaţiei
Revendică această locație
Share
Luni: Închis
Marți: Închis
Mirecuri: 10–18
Joi: 10–18
Vineri: 10–18
Sâmbătă: 10–18
Duminică: 10–18
Scrie o recenzie
Andreea Olteanu
Andreea Olteanu2 ani în urmă
Merita vizitat acest loc în care poți sa găsești obiecte de arta deosebite. Muzeul se afla in stare foarte bună, este îngrijit. L-am vizitat în Octombrie 2021 și este un loc care îi poate inspira pe copiii noștrii, sa fie creativi.
Un loc deosebit, pentru iubitorii de arta, de frumos și liniște.
Recomand! Noua ne-a plăcut foarte mult!
Vali Liteanu
Vali Liteanu2 ani în urmă
Un muzeu minunat, cu tablouri valoroase ale pictorilor romani: Grigorescu, Andreescu, Lucian, Baba, Iser, Ciucurencu. Recomand cu căldură.
Rodica Sultanoiu
Rodica Sultanoiu2 ani în urmă
Un muzeu ca afara (Viena), foarte frumos cu multe colectii superbe. Aveti nevoie de timp, poate 3 ore, dar nu il ratati, merita.
Florina FERENȚ
Florina FERENȚ4 ani în urmă
TOTUL ! 🥰
Încă de pe trotuar, frumusețea și grandoarea clădirii în care este muzeul, grădina, tablourile care îți taie răsuflarea cu frumusețea lor, sunt așezate magistral, micile sau marile obiecte de mobilier ... încântătoare.
În fiecare cameră... intri și... nu ști la care pânză sau la ce obiect expus, să te uiți prima dată.
Așa cum am scris mai sus ... TOTUL !
FELICITĂRI !
Tony Popa Nistorescu
Tony Popa Nistorescu4 ani în urmă
Muzeul Colecțiilor de Artă este o filială a Muzeului Național de Artă al României, cu sediul in Calea Victoriei nr.111, București, in fostul Palat Romanit.

Muzeul conține 44 de colecții donate statului român incepând cu 1927 de către familiile: Hurmuz Aznavorian, Dumitru și Maria Ștefănescu, Josefina și Eugen Taru, Emanoil Romulus Anca și Ortansa Dinulescu Anca, Mircea Petrescu și Artemiza Petrescu, Sică Alexandrescu, Clara și Anatol E. Baconsky, Sorin Schachter, Céline Emilian Marcu Beza - Hortensia și Vasile Beza, Alexandra și Barbu Slătineanu ș.a.

Muzeul găzduiește colecții in cele trei corpuri ale clădirii: lucrări de artă românească modernă, artă românească populară, lucrări de pictură, grafică, sculptură și artă decorativă de proveniență occidentală sau orientală.

Din 1986 până în 2009, muzeul a fost deschis parțial pentru public. După ample lucrări de restaurare, Muzeul Colecțiilor de Artă a fost redeschis in iunie 2013.
Jeniea ionescu
Jeniea ionescu4 ani în urmă
Locatie de exceptie; curat, aerisit, amenajare profesionista. Merita vizitat. Prima miercuri din luna e intrare gratuita.
Paula Mîrț
Paula Mîrț2 ani în urmă
Un loc minunat unde se observa înclinația românului spre frumos, obiectele de arta fiind în mare parte colecții donate de români. Dacă prețul biletului vă sperie puteți sa il vizitați pe data de 26 a fiecărei luni, sau în prima miercuri din fiecare luna, biletul fiind gratuit. Un alt lucru de apreciat aici este acela ca podeaua nu scârțâie.
Mircea rosu
Mircea rosu2 ani în urmă
Un muzeu care merită vizitat pe îndelete. Practic vezi într-o singură locație mai multe colecții ale unor oameni pasionați de frumos.
Locații recomandate