/Brasov/Muzeu

Bastionul Țesătorilor

Strada George Coșbuc 9, Brașov 500015, România

Bastionul Țesătorilor
Muzeu
4.6
1 recenzii
8 comentarii
Indicații de orientare
JHPQ+QH Brașov, România
+40 268 472 363
brasovistorie.ro
Semnalează o problemă
Solicită ștergerea locaţiei
Revendică această locație
Share
Luni: Închis
Marți: 10–18
Mirecuri: 10–18
Joi: 10–18
Vineri: 10–18
Sâmbătă: 10–18
Duminică: 10–18
Scrie o recenzie
Adrian Pop
Adrian Pop2 ani în urmă
Bastionul Țesăturilor este o oprire obligatorie pentru a înțelege cu adevărat istoria cetății Brașovului. În interior se găsește și macheta cetății.
Aurelian Bolca
Aurelian Bolca2 ani în urmă
Bastionul Țesătorilor e un obiectiv turistic important, foarte bine conservat. În interior se află un mic muzeu al orașului, prețul biletelor este accesibil pentru toată lumea. Seara se organizează cinema în aer liber, în curtea bastionului. Merită vizitat.
Ionut Coca
Ionut Coca2 ani în urmă
Slăbuț tare, inafară de macheta cetății Brașovului, machetă făcută la 1800 și ceva care este realizată la marea artă ( în comparație cu macheta orașului nou care este o mizerie făcută în zilele noastre), nu ai ce vedea, din păcate.
Solomon Ovidiu
Solomon Ovidiu2 ani în urmă
Eu zic ca merita vizitat. E doar 7 lei pt adult. Linistea din curtea interioara si macheta Cetatii Brasovului sunt la loc de frunte.
George Daniel
George Daniel2 ani în urmă
Un loc incarcat de istorie. In sala muzeului se afla o machetă impresionanta a Cetății vechi a Brasovului. Cladirea veche e incarcata de mister, mi-ar fi plăcut ca într-o zonă sa fie amenajat un atelier tematic care sa redea viața mestesugarilor si de odinioară. Recomand, merita experienta!
Cristian Augustin
Cristian Augustin2 ani în urmă
Nu este mare lucru de vizitat, curtea interioară a bastionului, o singură încăpere cu macheta Brașovului medieval și la subsol o altă machetă cu Brașovul din perioada comunistă. În holul de la intrare o casca cu realitate virtuală care simulează trasul cu arcul. Interesant este filmul despre istoria medievală a Brașovului.
George Creangă
George Creangă2 ani în urmă
Se poate vizita și muzeul, este foarte bine organizat și au machete ale orașului vechi dar și nou. Foarte frumos, mi-a plăcut mult. Prețul unui bilet este de 7 lei. Un magnet deosebit că și amintire este 5 lei. La intrare au un joc VR în care poți trage cu arcul în ținte.
Sebastian Ciobanu
Sebastian Ciobanu2 ani în urmă
Exista un spațiu de expunere la parter cu doua machete: Brașovul cu cetatea bastionara ce înconjoară orașul vechi, respectiv șcheii Brașovului. La subsol o macheta cu dezvoltarea Brașovului în anii socialismului și machete cu construcțiile moderniste marcante. Bastionul are forma unui ocolnic (O), și se pot face deplasări pe cursivele de lemn interioare de pe care se realiza apărarea acestuia (3 niveluri); prin gurile de tragere din zidurise vede centrul orașului
Locații recomandate